söndag 27 november 2011

Utlottning!!!

En bra stund försenad, men nu är jag tillbaka på banan igen! Tar igen detta med ett riktigt långt inlägg idag. "Tyvärr" utan ny kamera men min lille söte skruttkamera bestämde sig för att hänga kvar ett tag till. Tack för det eftersom december inte är någon bra månad för sådana inköp iallafall. Vi får väl se vad reorna har att erbjuda... 

Igår var jag hela dagen på "shopping-äta-fika-utflykt" med dottern till Örebro. Vi valde bort det stora köpcentrumet till förmån för stans affärer eftersom det var dubbel lönehelg OCH advent OCH julklappshandling samtidigt. Det visade sig vara ett smart drag. I stans affärer rådde lugnet. Det var tillräckligt med folk för att julförväntan (eller -stressen för vissa!) skulle hänga i luften, men köerna var mycket hanterbara och säljarna var vänliga.

Vi åt på ett jättemysigt ställe; Brasseri Rendez Vous som ligger mittemot Krämaren. Ett franskt ställe med superläcker inredning, urtrevlig personal och mmm-god mat. Där kan man sitta och låtsas att man slunkit in på ett ställe mitt i Paris!! Hovmästaren mötte upp i dörren vid en liten disk där man stod o väntade på sin tur, och visade vägen till bordet, tände ljuset, gav oss menyer, och serverade bröd o vatten pronto. Vi beställde kycklingsauté m tomat o grönsaker,  m citronrisotto  och aoli till. Kycklingen serverades i egen liten gryta på bordet. Rejält med mat. Bra pris på lördagslunch
(129:-), och kaffe med dignande kakfat ingick. Rekommenderas!!!

Ett par timmar hann vi även tillbringa på kvällen i Mariebergs köpcentrum men då var det lugnt och ganska folktomt där. Hann även med ljus-servett-glödlampsinhandling på IKEA och storhandling av mat etc innan vi styrde kosan hemåt igen.

Köpte mina första julklappar, och en fin grå långkofta till mig själv, och hade en jättemysig heldag med min tös. Det var länge sedan sist och vi firade med detta hennes födelsedag på lite tu man hand. Hon valde även ut en födelsedagspresent som inhandlades på Åhlens; en jättefin "Asien-taklampa" i turkost siden och med tofs (typ luftballongsformad). Skall hängas upp i hennes mysiga brun/turkosa sovrum.
Lite bilder från mina köksfönster. Jag är sparsamt med traditionellt julpynt. Gillar blommor, olika  slags ris och mossor istället. Och levande ljus, och gammalt julpynt! Letar året runt på olika loppisar. Däremot är jag inte alls förtjust i tomtar. Brukar ändock slänga upp ett par stycken strax före jul. När de äldsta var små gjorde jag som de flesta andra, och köpte o dekorerade med massvis av tomtar. Så de är ju uppväxta med detta och för deras skull får några får komma fram över julhelgen. Det märkliga är dock att jag försökt ge bort några av "klassikerna" till de två äldsta, som minnen från barndomens jular, men de vill inte ha dem heller. De pyntar hellre med modernare stil hemma hos sig. Utan hemma hos oss ska de vara!

Yngsten är mer intresserad av att jullandskapet ska fram. Börjar prata om det flera veckor före 1:a advent! Då ska det vara bomull som snö, småtomtar, djur, granar och hus. Sakerna har tillkommit undan för undan, mest genom inköp från loppisar o second-hand. Nedan bild på förra årets lilla julby.


 Och så var det ju dags för min 1-års utlottning!
Gjorde likadant som förra gången jag hade utlottning. Jag gick några varv i huset och plockade ihop lite småsaker. Det mesta är saker som jag gärna köper på loppis och inreder med; medicinflaskor, ljusgjutarform, liten skål, bakformar och kökshandduk m broderat monogram. De gamla klädnyporna shoppade jag på inredningsresan till Danmark hos Butik Sophie, och hjärtat är hemsytt.

Vi kör på det sätt som de flesta är vana vid; kommentar = en lott, länka med bild = 2 lotter.
Slutdatum lördag 3 december.
Lycka till!
OBS! Tillägg: Självklart ska ju ni som inte har en egen blogg eller kan kommentera, också kunna vara med i utlottningen!1 Maila mig istället: vanilj69@hotmail.se

3 kommentarer:

En doft av hemmets ting sa...

Hej! Vad roligt. jag är med och har lagt bilden hos mig.
Har ni varit LL Design butik ganska nära Krämaren fast man gå lite bit dit. Där är vackert sakerna man dreglar allt vill ha med hem fniss.
Men i Marieberg finns också Nice ni har säkert gått in :)
Trevlig kväll/Lotta

Blåbärs och smultronstället sa...

Hej där! Vad fint du gjort till advent och vilken mysig shoppingdag ni haft:-)
Jag ska gå med i din utlotning också.
Vi har varit med på Lev vackerts julmarknad i helgen, det var såå mysigt och massor av folk kom.
Ha det fint!!!
Kram Susanne

Här är gudagott att vara ! sa...

Hej och tack för din underbara kommentar om din barndoms skyltsöndag ! - Jag kan lova att jag såg allt framför mej ♥
Ser att du har likadan adventsljusstake som jag...den elektriska svarta saken ;)
Så klart att jag vill vara med på din utottning !
- Två stycken lotter, tack !
Ha det gott !
Kram Anneli