söndag 22 april 2012

Sista bilderna från Thailand och lite loppis

Lite gott o blandat i ett ganska långt inlägg, men många bilder och lite text idag. Helgen har gått förbi i ett ruskigt tempo denna gång tycker jag. Smygstartade med mysig arbetsdag i fredags. Eller hur Maria? Och  tack! Sedan kalas för liten tjej som blev 4 år. Rosa Billabong-klänning från Thailand gjorde succé. Och söndagen har gått till städ o tvätt, och målning, medans gubben skjutsade till storstan så att sönerna kunde köpa varsitt PCVita för födelsedagspengarna. Imorgon dags för skola och arbete igen.
Utsikten från vårt hotellrum, och vår balkong. Mäktigt att sitta här sent på kvällarna i 25 graders värme (tack o lov för takfläkten!) i ljudet av de speciella skalbaggarna som gärna håller konsert. (Låter ungefär som syrsor fast mycket högre.) Gärna med lite kallt o gott att dricka, och summera dagen.

Alla snorklar sedan tidigare, och nu har gubben o lilleman även prövat att dyka med syrgastuber. Vi åkte ut med ett svenskt företag; Kon Tiki. Är stationerade i Smögen sommartid. Säkra, lugna o duktiga instruktörer som gjorde utflykten till ett starkt minne och vi kommer absolut följa med igen på vår nästa resa hit. Vi dök o snorklade vid en ögrupp som heter Koh Ha. Helt underbar undervattensvärld att se här! Vi såg bl a Clownfiskar, Papegojfiskar, Barracudor, ormar och Muräna. Så overkligt att bli omsimmad av hela stim med vackra fiskar, som bara viker undan ett par cm för att inte stöta ihop med dig, om du själv håller dig stilla.  


 Utsikten från en restaurang vi besökte under en rundresa på ön. Balkongräcket var i samma höjd som trädtopparna. Det man ser bortom djungeln är den östra sidan av Koh Lanta, bort mot Lanta Old Town.  Den östra sidan täcks nästan helt av mangroveträsk. Här kan man ta kajakturer eller åka smala båtar i grupp, och träffa "vilda" apor. Tillräckligt orädda för att attackera båtarna och tigga mat, men de lever i vilt tillstånd.Mer natur och djurliv!


Så vackra träsniderier! Ville ta med mig hem men gubben skakade på huvudet...
Saknade vänner! Både två- och fyrbenta! Familjen som vi blev bekanta med och som vi bla följde med och shoppande med. Drev restaurangen alldeles bredvid Kon Tikis dykshop. Gott, trevligt och billigt. Rekommenderas!


Loppisfyndat bord! Tror att det är ett bord för handarbete. Små klaffar att fälla upp vid behov. Låda och utdragbar korg att förvara saker i. Hylla under.


Hamnade under penseln idag! Knopparna rök. Får bli små porslinsknoppar istället tror jag. Har nog haft små hjul under fötterna tidigare...  Borde kanske köpa nya? Ska eventuellt bli soffbord i kombinerade gäst- och datarummet. Eller så får det följa med till loppisen hos Marie den 5 maj. 


Vita ranunkler som jag köpte förra helgen. De ser fortfarande likadana ut!
Hoppas att ni haft en trevlig helg! 

3 kommentarer:

Här är gudagott att vara ! sa...

Så underbart ni har haft det !
Ja naturen och djurlivet är verkligen exotiskt och spännande !
Va kul att ni gjorde en massa saker och inte bara låg och solade på stranden som en del gör !
Ha en fin vecka !
Kram Anneli ♥

Petra Eriksson sa...

Hej Hopp Darling! ÅHHH vad jag önskar att du kan komma både på loppisdagen och bloggträffen! Det vore verkligen sssssssååå skoj!!! KRAM PÅ DIG!!!

Anonym sa...

Halloj spralliga bloggerska! Härliga bilder från Thailand nästan så jag längtar dit!! Ja visst hade vi en underbar fredag å det blir ju så bra för att vi alla hjälper till att hålla igång, alla bjuder på sig själva och det blir mycket skratt. kamkram/Ljunget