söndag 1 september 2013

Länge sen´.........


Tillbaka igen!
Som för många andra kom blogglusten av sig lite under sommaren. 
Däremot har jag hela tiden följt mina favvobloggar.

Sommaren som mest tillbringats hemma. Men några vändor med gubben på olika swap-meets, 
bl a i Rättvik i år igen, har resulterat i lite nya loppisfynd. Har även gjort det jag hade bestämt mig för i början av sommaren; jag har varit på auktion. Två stycken faktiskt! 

Vi har även åkt runt Vänern (2-dagars tur) med vår nyinskaffade husvagn. Men det var inget för oss. Många loppis- och badskyltar fick vi helt enkelt strunta i pga att vi inte visste hur vägen dit såg ut och om det skulle gå att vända. Med en boggievagn blir det att tänka efter före. Inte bara att haka av den och vända för hand. Så den ska säljas igen!!!
Men vi besökte iallafall Läckö slott. Underbart ställe. Om ni åker dit så missa inte de fantastiska trädgårdarna. Vi tog även av från vägen efter Mellerud och kollade in akvedukten i Håverud. Trodde det skulle vara pensionärsvarning på det stället men det var faktiskt både ett mysigt och intressant ställe. Ut på stora vägen igen och norrut, en snabbis in på Biltema vid Karlstads stora köpcentrum, och sedan vidare mot Kristinehamn och butiken Lev Vackert. Fast Ingela var på liten semester just då, så henne missade jag. Men strosa runt, och handla lite och fika gick bra ändå. Jag och gubben träffades faktiskt precis där för 28 år sedan. Så det var lite nostalgiskt också.

Sedan var vi och hälsade på och campade hos dottern med sambo på deras nyinköpta hästgård. Utvecklades väl mer till ett arbetsläger efter ett tag men det var bara roligt att få hjälpa till så att de kommer i ordning. Hennes höns har flyttat härifrån till gården också. Så nu har jag bara mina egna kvar, minus två som hök eller räv tagit. Alltid tråkigt när det händer. Dock har tio nya små halvnakna damer flyttat in. Även dessa lite mobbade från samma hönseri som de första. 

Jaha, det var nog om sommaren för idag. Tänkte min vana troget visa lite av sommarens fynd. Har ikväll samlat ihop dem och fotat. Vi håller på med en rumsomfördelning på ovanvåningen här hemma så än så länge har jag inte velat sprida ut mina nya saker. Ska även rensas bort lite gammalt först. Gubben ska få ett eget musik-, läs- och prylrum. Han gillar ju amerikanska bilar och prylarna som hör till. Och eftersom både mitt (sy-o pysselrum) och gubbens "egna" rum även måste funka som gästrum så vill jag inreda dem så trivsamma som möjligt. Ska vara lite roligt att titta på i rummen. Så gubbens rum kommer inredas med några 50- o 60-tals möbler/lampor, och med en busig, pojkaktig o industriell touch. Ni fattar va???? :)
Så en hel del av det som köpts in i sommaren är påtänkt som inredning i detta rum.

Here we go!


En svart resväska m plåtbeslag (50:-), liten barnryggsäck (40:-), oanvänt äldre träningsredskap i originalkartong (20:-), två fina träaskar med fina dekaler(70+20:-), tygask(30:-), tre pappersaskar(5-10:-/st), gammal sax(10:-), äldre ficklampor i olika modeller(15:-/st), liten barnresväska(40:-), måttband i läderklädd "rulle"(20:-), baseball(40:-), plåtaskar (5:-/st), stämpel(10:-), fina gamla konfektpåsar(10:-), och några julkort.Och sommarens fynd utser jag denna karta till!!! 
Fyndades på hemväg från Dalarna på en vägloppis utanför Nora. 
Jag såg den så fort jag kom in i ladan men vet ju att sådana stora kartor brukar vara dyra. (Jag hade dagen innan frågat pris på skolkartor på stora loppisen på Rättviks travbana och de kostade 600-1000:-/st. )
Så jag köpte bara några inredningstidningar, och gick tillbaka till bilen med gubben och sonen. Men väl framme fick de höra en låg svordom och ett muttrande från en som tvärvände och gick tillbaka. Man måste ju ändå fråga ju... och....damen ville endast ha 100:- för den!!! Mycket nöjd återvände jag till bilen beredd att få redogöra och försvara mitt inköp. Men hör och häpna! Gubben säger då att kartan var det enda som han tyckte var fränt på den loppisen. Ska ju nu självklart få hänga i gubbens rum. 
Och den kommer även få bestämma färgtemat i rummet.

Den turkosa pinnstolen, med stjärnformat hålmönster i sitsen, har även två kompisar(20:-/st). Har en bänk i samma turkosa färg som gubben släpade hem för minst 12 år sedan. Så de passar så bra ihop. 
.

Nästa gång fortsätter loppisgalenskaperna. 
Jag lovar!

1 kommentar:

Maria sa...

Du verkar haft en fin sommar! :)
Vad mycket fina fynd! Din gamla base-ball är jag riktigt avis på!!! ;) :)
Ha en fin ny septembervecka!
Kram /Maria