söndag 2 januari 2011

Julen dansas ut lite grann i smyg


Vid nyår förvandlades julblommorna till snittblommor, och smågranarna och annat grönt slängdes ut. Även adventsljusstakarna fick åka ner i lådan igen. Matsalsbordet har minskat i storlek. 6 personer får ändock plats och vi är sällan fler till vardags. På bordet en stor svart plåtbricka med glasflaskor och korvstopparrör som ljusstakar. Den fina hasselnöten i fattigmanssilver får vara kvar ett tag till. Likaså julgranen, för det vill resten av familjen (men den barrar åtminstone inte). Jag kör med taktiken att smyga bort julen lite varje dag!


 Min egna julklapp i år blev en ostkupa i nysilver och glas (100:- på Röda Korset). Kul att se att andra bloggare också köper julklappar till sig själv. Min gubbe ringde mig dagen före julafton och bad mig att köpa en julklapp till mig själv även från honom. Han hade misslyckats att hitta den klapp som jag önskade mig mest, boken "Nio hus och en kyrka" av Lars Sjöberg. Inte alls roligt, jag vill ha hemliga paket!!! Misstaget han gjorde var att inte tala om för mig vad julklappen fick kosta...=)! En annan julklapp från familjen var en morgonrock från Hemtex, i mjukt plysch och med volanger. Jättefin!

Ostkupan har gångjärn och lös glasinsats. Aldrig sett en sådan förut. På julafton fick den förvara ädelosten till pepparkakorna i godisskåpet.

Vill passa på att varna en extra gång för att lämna tända ljusslyktor utan tillsyn. Vi fick en liten eldsvåda dan före doppardan. Militärlyktan på tallrikshyllan var tänd och det överhettade stearinet fattade eld. Lågorna fyllde hela lyktan och det var nog mest tur att den inte hann explodera av värmen. Tallrikshyllan behöver målas om men det är ett kärt besvär istället för att bygga ett nytt hus, eller ännu värre ändå. Evigt tacksam för min minsting som upptäckte det. Han tyckte det lät som om någon kastade sten på fönstret i matsalen!!! Varningen gäller såklart alla typer av ljus.

Idag är det tvättdag och mellan varven ner till tvättstugan så putsar jag och binder upp prismor i en kristallkrona. Ska försöka få upp den i matsalen nästa vecka. Ska bara ut på glödlampsjakt först, för jag vill inte ha fula energilampor i den. Men jag har hört talas om att det finns fina också om man bara letar lite.

Tack till alla som tittar in och lämnar en kommentar, stor som liten. Det är så roligt! / Nellie

Inga kommentarer: