torsdag 23 december 2010

Godisskåp och omklädda stolarSå här blev matsalsstolarna med linneklädda dynor. Gillar sådana här dynor då det går snabbt att byta tyg på dem. Använder häftpistol, och denna gång krånglade den ingenting. Tack för det!


I vardagsrummet hade jag ju bytt plats på månbordet, som stod här förut, och det nya klaffbordet. Såg Ernst julprogram där han lade upp julgodiset i ett skåp. Det, och bla bloggen "Inspiration i vitt" som visat så mycket fint julgodis i strutar och gamla burkar inspirerade mig att få till något liknande. Bordet och skåpet ska fyllas på med mer godis, kakor och frukt etc. På insidan av dörrarna hängde jag granriskvistar och ett par stora hjärtan, som jag köpt på IKEA för flera år sedan men aldrig använt förrän nu. På krönet hänger en rad med polkagriskäppar. Träängeln är gammal och tillhör mina julfavoriter. Vingarna är av tunn plåt och ansiktet är från ett bokmärke tror jag. Burkar, skålar, glasassietter och hjärteljusstakarna är från loppis.


Har gjort knäck för första gången på många år. Har aldrig riktigt lyckats förr men provade ett tips från bloggen "Granne med Selma". Använde termometer och kokade smeten tills den var 126 grader med perfekt resultat. Har även gjort chokladfudge. Imorgon skall jag göra snickers, cornflakestoppar och mer fudge. Ev även Leilas Rocky Road. Skall bara jobba några timmmar först, och sedan köpa den sista julmaten, och faktiskt några julklappar till... 

Vardagsrumsgranen är av den typ som jag egentligen inte gillar. Men sonen ville ha en stoooor gran här, så att alla julklappar skulle få plats under den. Måste nog köpa lite fler klappar tror jag... Står i en stor tvättkorg som nästan försvinner under granen. Kälken hittade jag på en auktion under hösten. Ska placera gubbens stora ärvda spånfyllda tygtomtar (som läcker som bara den!) på kälken tänkte jag.

/Nellie

7 kommentarer:

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Ha en riktigt God Jul! =)

Kram Anita

Fransk inredning sa...

Tack vad snällt! Fick besked i Maj tror jag att det skulle komma med så någon gång efter det.Hela hemmet är med....Önkar dig en fin jul & ett gott nytt år Kram Susanne

vitating sa...

Hej GRATTIS DU VANN I MIN UTLOTTNING AV SCARFSEN!!!! MAILA MIG DIG ADRESS!! vitahemmet@gmail.com

GRATTIS OCH GOD JUL!!
KRAM MARIA

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh så fina stolarna blev, vill önska dig ett GOTT NYTT ÅR.
Kram Theres

Marie sa...

Hej Nellie!

Hoppas eran jul har varit bra och så vill jag önska dig ett riktigt Gott Nytt År!

Kram Marie

Anonym sa...

GOTT NYTT ÅR!
Kram/Ljunget

katarina sa...

Hej Nellie!

Oj vad jag blev nyfiken på vem du är....;)
Tack så hemskt mycket för dina otroligt värmande ord! Du ska veta att de betyder massor...jag strök bort en tår eller två ur ögonvrån.
Jag tror också att många inte vet hur de ska handskas med situationen. Jag och min vän känner varann så väl och vi har en överenskommelse....hon får helt enkelt säga ifrån om hon har en sån dag då hon inte orkar prata... Jag frågar rätt mycket...vill veta exakt hur olika saker känns måde psykiskt och fysiskt.....hon har humorn i behåll så ibland kan vi skratta åt hela situationen....Hon har ett stort behov av att prata om helt vardagliga saker och jag tror att det är viktigt att man gör det...vissa dagar kan hon ha ett stort behov av att få bara höra om vad jag haft för mig....det känns faktiskt riktigt skönt att då få berätta om en vanlig dag på jobbet och känna att hon riktigt suger åt sig allt det vanliga....
Hon har ett rätt stort nätverk av människor runt omkring sig som stöttar...det är också skönt..att det inte bara är vi som finns där.
Igår firade vi nyår i deras soffa iklädda myskläder.....;)
Önskar dig ett riktigt gott nytt år!
Kikar in snart igen...
Är riktigt nyfiken på vad det är för superloppisar du besöker där du gör sånna otroliga fynd som stolarna och månborden...;)
Kram Katarina