tisdag 26 april 2011

Danmarksfynden

 Har ju talat om mina "fynd" från Danmark men inte kommit till skott att visa dem hittills. Nu fastnade de på bild men med uruselt resultat... Jag bestämde mig dock för att strunta i bildkvaliten och hoppas att ni står ut.
Först en gul bild på det första inköpet, en stoooor glaskupa på svart fat. Hittade den i en butik, granne med Ninas butik i Ängelholm. Den är nytillverkad men har defekter i glaset som en gammal. Originalen är ju mycket vackra men kostar desto mer också. Denna är jag jättenöjd med och jag har hunnit möblera om i den flera gånger.


Tips! Den lilla kupan är från ett års-ur i plast som vi köpte till hushållet för länge sedan. Ett "must-have" i varje 80-tals hem, huuu. Träfatet på fot från loppis är spraymålat svart, likaså lilla urnan.


                                    Blombilderna köpte jag hos Gûa i hennes superfina butik.


Ett vitmålat ställ köpte jag hos Honning og Flora. Har sin plats i pysselrummet än så länge, och rymmer alla möjliga små ting.


En dansk fajansskål hittade jag hos Stil og Stemning. Är väldigt svag för saker med pärlbårder...


Hos Stil og Stemning fann jag även äggstället, julgransljushållarna, stjärnljusstakarna och det fina påslakanet med stort monogram och bred spets. Burken med framsida i glas och de gamla klädnyporna fanns hos Butik Sophie.


Närbild på det fina monogrammet.2 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Oj vad mycket fint som du har hittat! Jag är också väldigt förtjust i saker med pärlkant. En väldigt vacker detalj! Skulle inte heller ha något emot att åka över en sväng till Danmark :-D

Sörgården inredning sa...

Oooo vilka härliga saker du hittat! Visst är det toppen med loppis och gamla saker!
Hoppas du hittar en plats till din spegelhylla.
Jag har hittat några "friser" till om du är intresserad.
Ha det bra och sköt om dig!

kramar
Susanne