måndag 7 maj 2012

Loppisen i Hjo o Maniska samlare

Då var det så dags i lördags! Pirrig i kroppen och allt mer glad i sinnet ju mer solen steg på himlen styrde jag kosan mot Hjo. Strax efter klockan 8 var jag framme hos Marie. Jag och Pernille och hennes man Kurt var tältgrannar. Lastade av möblerna från släpet och upp med marknadsbordet. Sedan tömma den mer än välfyllda bilen på alla banankartonger med prylar, och småmöbler. Köra bort bilen och sedan börja tömma kartonger. Upp med sakerna på bordet och stuva undan kartongerna under bordet. Flytta och byta plats på saker, och försöka göra så fint och inbjudande som möjligt. Precis som förra året så kom de första besökarna redan en timme före start. Det var härligt att se alla glada (och beslutsamma) som rusade in när repet föll.

Eftermiddagen bjöd på en del blåst men med rep och gemensamma krafter lyckades vi hålla tälten kvar i trädgården :). Annars var det mestadels bra väder men lite kallt på slutet. Loppisen var återigen välbesökt, och min bil och släpvagn var betydligt lättare att styra hemåt :).Vill hälsa och tacka de andra tjejerna som sålde för en fin dag, och alldeles extra till Marie och hennes man, och föräldrar som för andra året bjudit in till denna supertrevliga dag. Och tro det eller ej! Det blir en tredje gång!

Några egna små inköp blev det ju också såklart! 
Bl a ett litet litet akvarium av Pernille.
Missa inte hennes webshop. Så mycket fint!


Och en fin krona av Sandra

Köpte några saker till men de sparar jag till nästa gång.


Något jag däremot har bestämt mig för att inte spara på är denna stökchock. Därav del i rubriken avs "Maniska samlare". Har ni sett de TV-programmen? Tror att ett annat program heter "Extrema samlare" också. Visar personer som under några år sparat på allt och det mesta som kommit i deras väg. Sedan kommer en organisatör och en psykolog och ett helt gäng städare som hjälper dem att röja. 

Älskar dessa program och på den senaste tiden har jag fått gliringar från gubben.  Han tyckte att jag borde ta tag i det egna hemmets kaosområde istället för att sitta i TV-soffan och glo på andra med städbehov.  Såklart har han helt rätt men lusten har inte funnits att ta tag i det som under hösten och vintern blivit husets skräp- och lagerrum. Mitt pysselrum!!! 


Under alla prylar finns en gästsäng och ett isärskruvat skrivbord! Snodde ju mitt gamla arbetsbord till data-/gäst-/spel-/extra TV-rummet. Förra veckan började jag riva runt efter saker till loppisen härinne. Tog bilderna innan jag började. Lyckades rensa upp, och även slänga en hel del. Men det fanns mer att göra...


Så på söndagen satte jag igång!
 Har skruvat ihop skrivbordet och ställt det under fönstret för bästa ljus. Gardinlängderna åkte ner och in i tvättmaskinen av bara farten. Under röjningen så hittade jag denna lilla bok; ha ha ha. 


Lilla vitrinskåpet flyttade in ifrån vardagsrummet igen och fylldes med glasburkar med pyssligt innehåll; band, spetsar och knappar. Ser prydligt ut med sluten förvaring men visar ändå glimtar av innehållet...


... och med öppna dörrar så börjar det klia i fingrarna. Förvaring både till nytta och till lyst ovanför skåpet. Gillar gamla askar med tryck eller fina etiketter! 
Förstora bilden om ni vill kolla in allt smått som fått plats här.


Tömde två Elfabackställningar med tyger som tidigare stod dolda under långa arbetsbänken. De färgkoordinerades och lades in i en gammal skänk som jag släpade in från övre hallen. Också en källa till inspiration att ha ordning och reda på tygerna. Blir glad och pysselsugen av att se allt material på det här sättet.


Skänken blev ett bra ställe för lite ögongodis. Får även fungera som sängbord, om än något högt. En av pigtittarna som inte blev såld på loppisen fick flytta in igen. Lampan med fulsnygga skärmen får fungera som sänglampa också (sängen står alldeles till höger om skänken, under snedtaket). Gamla fina kort på en man och en kvinna. Kanske är det deras glasögon som ligger på böckerna? Sidan ur ett gammalt fotoalbum köpte jag av Marie på loppisen.


Är inte riktigt färdig i rummet ännu, så jag får visa mer när det är klart. Så bra med blogg; man behöver bara visa upp det som är fint och färdigt! 

Undrar om detta är mitt rekord i långt inlägg? 
Hoppas att ni har haft en trevlig helg!
Hej då från mig


9 kommentarer:

pernilles.com sa...

Hej Nellie. Tusind tak for godt og hyggeligt naboskab :-)) Tænk en forrygende dag vi havde. Vi glæder os allerede til næste år.
Skønt at et loppis kan bringe så megen oprydning med sig......

Norrfrids Eija sa...

Hahhaa så rolig du är...inte riktigt lika långt gången som personerna i "maniska samlare" tycker jag och dina saker är användbara juh vad än göbben säger...
Det blir en hel del om man är en sakletare av rang! Tur att du kunde sälja av lite nu då!
Ha det gott vännen,
Eija

creando sa...

Vilken lyckad tillställning det var! Sååå mycket folk det var! Och nu försöker jag komma på var du var någonstans. Hmmm.... jag pratade ju en stund med Anna, som jag känner väl (vi bor nära varandra och umgås), men annars gick jag mest runt och njöt av allt det fina och förundrades över alla människor som var på plats. Till nästa år inser jag ju att det gäller att vara i tid! :)

Kramar Kicki

creando sa...

sv; då måste det vara så att det bara var Pernille som stod där precis när jag kom dit. Där fanns iallafall alla de finaste grejerna. Om jag får tycka till :)

Kramar

Lina sa...

Ja vilken lyckad loppis ni anordnade, ser redan fram emot nästa år.
Kram Lina

Här är gudagott att vara ! sa...

Oj,oj,oj vilken skillnad :DDD
- Menar du att allt detta fina låg gömd i "kaosrummet"..Eller det är kanske snällare att säja skattkammaren ;)
- Tur att du hittade boken ...
Du har verkligen jobbat hårt i helgen.
- Fina loppisfynd gjorde du också !

Blir lite nyfiken när du skrev att du upplever barndomsminnen när du ser bilder på våren här uppe...Var bodde du när du var barn ?
- Lycka till med resten av rumsröjningen !
Kram Anneli ♥

Made in Persbo...Carina sa...

Hej Nellie,
Så roligt det var att träffa dig igen i lördags.
Själv köpte jag för lika mycket som jag sålde så det gick jämnt upp....jättekul att bli av med sådant man sett sig mätt på och få hem lite nya fräscha ting.
Skrattade gott när jag såg att du också gillar de där programmen som typ "Rent Hus". Jag älskar också sådana program. Kan inte få nog av dem och om jag skulle byta yrkesbana i livet så skulle jag kunna tänka mig att hjälpa folk organisera sina hem, rensa och röja :).
Vet du, den där boken "Rensa i röran med Feng shui" har länge varit en av mina favoritböcker.

Må så gott och lycka till med det fortsatta röjandet ;)
Kramar, Carina

Vackra Lilja sa...

Åh vad kul att ni ska ha det nästa år igen:) ser jag framemot!!!ha det toppen

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Så ledsen för att jag inte kom iväg till loppisen , men mannen var inte riktigt på det klara med hur tidigt jag ville iväg !!
Usch jag tittar med skräckblandad förtjusning på det där programmet med , och har ett källarrum med samma tendenser .
Men härligt när det går att rensa i röran .
Kraam/Lotta