söndag 20 maj 2012

Och vinnaren är....


För att fira att besöksräknaren ställde sig på 10 000 så hade jag en liten utlottning. En inredningsbok och några små porslinsföremål var vinsten. Nu har min gubbe agerat lotteriförättare och dragit en vinnare...


och vinnaren blev ...

(trumvirvel)

Susanne  med bloggen Blåbärs- och smultronstället!!
Grattis!

Så till frågan: fotografering, bak o matlagning var några gissningar. En särskild eloge ger jag till Annika, Hanna och Ewa som gissade rätt. Ja, jag kör hoj. Gamla kärringen...

I mina unga år så var det många i min bekantskapskrets som sa att de ångrade att de inte tagit både A- och B-körkort samtidigt. Så det misstaget ville jag inte göra. Så 18-åriga jag som aldrig ens kört moppe eller var speciellt motorintresserad började övningsköra MC innan bilkörandet tog fart på riktigt. Och där börjar historien och mina föräldrars ack o ve. Jag tog MC-kortet, avbröt övningskörandet med bil och köpte min första hoj för de pengarna istället. Passion och kärlek från första stund!

Idag har jag en ganska rejäl hoj men har börjat titta på en ännu lite större. Till gubbens förtret. Han gillar amerikanska bilar, och vi har ett gäng i garaget och i ladan. Och jag både åker med och kör dem gärna när detta krävs. Och flera bilträffar/år har jag följt med på under våra 27 år ihop. 

Min lilla oskyldiga hobby har han dock lite svårt för. Om hans fruga ändock hade kört en liten customhoj med amerikanska vibbar, lutandes bakåt och med tofsar på handtagen, så hade han kanske kunnat förlika sig tror jag. Men nu är det så att lilla frugan gillar hojar med drag i och som kräver en mer framåtlutande körteknik. Men det visste han när vi träffades! Försvarstal; slut!

Det enda som inte är bra med min hoj är att den inte är så förenlig med min andra hobby; loppisar.  Svårt att handla skrymmande saker. Alltså saker större än 30x30cm. Och saker av glas och plåt undviker jag att lägga ner i ryggsäcken. Utifall att...


Jag har fortsatt städa, rensa o röja i övre hallen. Den är liten och trång med fyra dörrar (till svalen, data/gästrum, pyssel/gästrum och yngste sonens rum) samt full av prång och vrår, snedtak och murstock. Inte mycket som får plats här och ändå vill jag ha den trivsam, lättstädad och funktionell. Ett litet enkelt konsollbord som jag fyndade och målade vitt för flera år sedan fick precis plats mot en liten väggsnutt (ca 60 cm). Ovanför konsollbordet satte jag upp den ljusblå hyllan som jag loppade förra sommaren. Den som spar den har... Resten av hallen är inte alls klar, men fort fort upp med lite pynt på hyllan. 

Nu ska jag ut och klippa gräs. 
Ha det bra!
7 kommentarer:

Tinas vita bo sa...

Grattis till vinnaren!!
Och tack för en fin utlottning.. :))

ja det är nog lite svårt att förena hojåkning och loppisbesök... hihi
Kul hobby!! :)

ha en underbar söndag
Kram Tina

Här är gudagott att vara ! sa...

Stort grattis till Susanne !
- Och tack Nellie för din fina utlottningen !
Att du älskar motorcyklar var otippat, men himla kul!
Ha en skön söndagskväll !
Kram Anneli ♥

Fågel Blå sa...

Grattis till vinnaren!
Ha en fin Kväll
Kramar Kathrine

Blåbärs och smultronstället sa...

TACK så hemskt mycket, vad kul!
Tänk att jag har sån tur ibland:-)
Jag tänkte skriva att du åker motorcykel, men loppisfantast är du ju också:-)
När jag var yngre åkte jag och min fd man mycket motorcykel, han tog körkort som 16-åring, så vi åkte en del i några år.
Ha det fint vännen jag mailar adressen!
Kram Susanne

Ett Vitare Hem sa...

Grattis Susanne till vinsten!
Kram/Lena

En doft av hemmets ting sa...

Åh, det var ju HOJ!!!! Som jag trodde var ju kamera fniss!
Tips varför inte ta kärran bak MC så du njuter åka ut och stannar vid loppis, packar ner tills blir fullt och drag väg hemåt med stolt dam som kör hoj med lilla kärran ;)
KRAM

Sallys hus sa...

Hej hej!
Å grattis till vinnaren...
haha va kul...hade aldrig gissat att du har motorcyklar som hobby..;)

Tack vad gullig du är!
det är bra med tummen.
Såret har läkt förvånansvärt fort och det är inget öppet sår längre.
Jag har mest legat i en solstol o lapat sol men lite planteringar hann jag med. Satte på ett plåster och köpte nya rena trädgårdshandskar....;)
Kram o ha en ny härlig vecka!
katarina