lördag 4 augusti 2012

Semester del 2


Färden gick från Rättvik via Edsbyn, Bollnäs och Söderhamn vidare till... Ångermanland! Här är jag född och Kramfors räknar jag fortfarande som hemmastaden. Fastän jag bott många år i Närke, och numera i ett helt annat landskap sedan 26 år tillbaka, så är det här HEMMA! 


Från Sundsvall och Härnösand så går ju egentligen inte resan till Kramfors över Höga Kustenbron, men jag passade på att visa upp lite av Höga Kustens skönhet härifrån. Trodde nog att grabbarna skulle bli lite imponerade också!! :) Mina två stora barn var med mig när vi firade en släktings födelsedag för en del år sedan. Men min gubbe och den yngste har aldrig varit här. Så glad över denna spontana resa som lindat in mitt Ångermanländska hjärta i tunnbröd och mesost så att det räcker ett tag till. Hoppas på att lura med mig modern upp igen, snaaart!! Eller hur mamma?



Sedan for vi vidare den sista biten mot kära Kramfors. Hade svårt att sitta stilla förbi Frånö och Gudmundrå kyrka innan till slut lilla staden visade sig. Efter lite proviantering for vi upp till Finnmarken där stugan ligger. Här infinner sig alltid ett särskilt lugn. Att titta ut över Storvattnet på kvällen när solen går ner är speciellt. 


Jaha tänker ni...Norrland o Norrland... 
Men har hon inte loppat något då, den dära loppistokiga människan??? 
Så klart hon har! :) 


Först en gruppbild på hela kalaset! (Förstora så ser ni hela tokeriet!)
Galet, jag vet!

Får skylla på att det var många landskap som kördes igenom och överallt var det fullt med loppisskyltar efter vägen. Och att det var TVÅ veteranmarknader som besöktes under samma resa. Från att min gubbe och yngste son tycker det nästan är lika roligt som jag, så var de till slut mer entusiastiska än jag. 
Hör o häpna, men jag blev till slut lite lätt illamående av alla loppisar!!! 

Tror att mina kära försökte bota mitt loppismissbruk genom någon slags aversionsterapi, och det funkade... nästan. 
( Kan tillägga att jag idag besökte min sedvanliga hemmaloppis + en till, utan vare sig ångest- eller svimningskänning ;) )


Gillade "mackapären" särskilt mycket. Och plåtdunken...ser ni den fina texten?


Bl a fina gamla choklad- och tvålaskar till mitt pysselrum. Den lilla turkosa plåtasken är precis en sådan som min mormor hade sina knappnålar i. Har bara locket kvar så jag blev glad över denna. Även en mätare i trä och fina gamla veckotidningar (nedan) som jag tänker rama in, till pysselrummet.



Lite småsaker som stämplar, krokar etc. Och en musselmalet-såsskål! 
Ska göra om i mitt ena vitrinskåp och visa upp de olika musselmalet-delarna jag hittills har samlat ihop där. 


Bästa fyndet utnämner jag trähyllan/stället till! tror att det ska vara brickor i den...
men passar ju lika bra till böcker o fat också.

Hoppas att ni har det bra! 
Jag går strax in i min andra semestervecka (av 3) och har än så länge inte så många planer. Gubben börjar jobba på måndag och då är det upp till mig o yngsten att roa oss själva under veckorna. En del av tjusningen med semester är ju att inte planera allt, tycker jag. Det ska finnas plats för lite crazy också!

14 kommentarer:

Johanna sa...

Åh vad mycket fint! Själv har jag loppat som en tok idag:) Massa roliga fynd fick jag med mig hem:)

Kram Johanna

Tinas bo sa...

Låter härligt med resan hem till rötterna...:))
Och vad mycket fint du hittat!!
Riktiga godsaker.. :)

Ha en fin söndag
Kram Tina

Unknown sa...

Vilken härlig resa och vad roliga loppisar du hittar.
Jätte mkt fina saker.
Ha det gott//H

Rosa i huset i vitt sa...

Hejsan ...så mycket roliga och fina loppisställen du hittade och vilka härliga saker du fick med dig hem

Kram Rosa

Vitt hus med svarta knutar sa...

Härliga bilder från din resa! Meeen, gaaaaaaaaaah vad mycket fint du har loppat!!!! Ser massor av saker som jag skulle kastat mig över om jag hade haft chansen. Kul att se att du också gillar musselmalet=) Ja du har då fyndat!

Ha en fin helg!
Kram,
Regina

LOPPISLIV sa...

Vilken härlig resa ni har gjort och så fina loppisfynd du gjort, massor av skatter :-)) Tusen tack för tipset ang fjärilarna, ska vara väldigt försiktig när jag öppnar, håll tummarna att de inte går sönder så jag kan göra nya fina tavlor :-))

Ha nu en toppenfin lördagskväll!
Kram Paula

Anonym sa...

GRATTIS!! Kram/Ljunget

G:a Affären sa...

Tack för ditt tips, tänk jag har varit inne på tanken att ha de två lådfacken till sängbord, konstigt! Nu kanske jag får tänka lite mer på det.
Nu när jag hittat hit till din blogg har jag inte riktigt tiden, men jag har lagt till mig som följare och ska kika in i morgon igen, det ser jag fram emot!

Kramar
Cia

Vitspets sa...

Kul att du tyckte om Spökets nya halsband
Kram Karina

G:a Affären sa...

Kikar bara in för att säga"hej"! Hoppas allt är bra, det var så länge sedan du gjorde ett inlägg...
Kramar
Cia

Ann-Charlott sa...

Hejsan!
Tack för senast kommentar och kul att du fick minnas där området du red förr. Ha en trevlig helg!
Mvh Lotta

Blåbärs och smultronstället sa...

Vad kul att höra från dig, Nellie!
Hoppas du har det bra, saknar dina inlägg!
Kram kram Susanne

Sallys hus sa...

Hej vännen!

Hinner inte läsa hos dig just nu...får göra det ikväll...
Ville bara svara på din fråga för det lät som du hade lite panik..;)

Jag jobbar ju på en vvs firma o då får man reda på mycket kul...
Vi har beställt en liten liten knapp/lampa som vi kommer placera i den lilla kakelsnutten mellan bänkskivan och fönstret. Varje gång man ska sätta på diskmskinen måste man trycka på den knappen. Den är då igång i ca 2 timmar eller hur lång tid nu en disk tar.
Om man inte trycker på knappen startar inte diskmaskinen. Vi ville inte heller ha ett stort vred upp ur bänkskivan utan en liten o diskret sak...;)
Vi har inte fått hem den ännu men jag ska visa sen i bloggen då den kommer.
Kram Katarina

Sallys hus sa...

Haha va rolig du är!!

Nu ser jag ju att jag aldrig skrev att du visar så fina bilder...men man får lite sommarfeeling här istället för jul...;)

Vi har köpt skivorna på Bauhaus...
där hade de flera olika..vi skulle först ha pärlspont men hittade den här istället som ser ut som smala brädor. De är lite tjockare än dem p åtex byggmax... Huntonit tror jag de heter. De dammar förskräckligt då man sågar i dem men är stabila och lätta att sätta upp. de är färdigmålade cremevita men jag vill ha dem kritvita så jag har målat ett varv med vitt.

Fniss...Jag SKA visa knappen jag lovar...ville bara få den inkopplad först...det har vi fått först ikväll...;) DEN FUNKAR OCH ÄR LITEN O DISKRET...;)
Kram Katarina