söndag 16 december 2012


Hej igen! Det var ett tag sedan jag gjorde något här inne på bloggen. Känner mig lite ringrostig faktiskt. Tackar för alla besök här trots att jag inte hörts av sedan sensommaren. Jag har dock kikat runt som vanligt hos mina favoritbloggare. Och ibland till och med lämnat en kommentar. 

Har haft en liten paus. Livet gör sina krumsprång ibland och då gäller det att hålla i sig i det som är viktigast och mest nödvändigt för stunden. Så då fick tyvärr bloggen vila lite. Nu är väl situationen inte helt OK ännu men jag känner att den värsta oron har lagt sig, och att det till och med är lite skönt att fly stridsfältet ibland. Och vad är inte då bättre än lite mys och inredning. Sånt som får mig att må bra.  
Ska väl tillägga att jag inte är sjuk men att en familjemedlem är det. En del krångliga undersökningar och tester, en del väntan och ovisshet, tillsammans med stundtals jobbigt mående försöker suga musten ur oss ibland. Jag har ännu en gång blivit påmind om att man inte ska ta något, eller någon, för givet!

Julstöket får lulla på i maklig takt här hemma. Ska för första gången på åtta år vara ledigt mellan jul och nyår, och det ser jag väldigt mycket fram emot. Just nu i skrivande stund står en saffransdeg på jäsning. Och en del av dagen har tillbringats på Hallandsbergs gods i Västergötland i jakt på fina julgranar. Familjen Hamilton har fina kungsgranar på deras odling. Jag har inte haft den typen av gran tidigare. Vi hämtar oftast vår julgran direkt i skogen här hemma. De kungsgranar jag sett tidigare hos granförsäljare har varit alltför små har jag tyckt. Men inte de vi hämtade idag, båda var över tre meter. Vi högg ner två fina exemplar till stora rummet och matsalen. 

Om ni också är på jakt efter en kungsgran så finns annons på Blocket (sök på Skaraborg "Kungsgran Töreboda" så finner ni telefonnumret. Och priset är inte fy skam; 100:-! 
Och man behöver inte såga och hugga själv om man inte vill!! 

Bara att gå omkring bland träden idag var mysigt. Och angränsande bokskogen var också helt ljuvlig. Älskar gamla träd! Fick även med mig massa fint granris hem som jag ska pynta med både inom- och utomhus. 

Och om en liten stund börjar Ernst på TV:n. Det missar vi väl inte!!
Hörs snart igen!

8 kommentarer:

Fågel Blå sa...

Hej!
Kikar in och önskar dej en fin Vecka
Kramar Kathrine

Anonym sa...

halloj! ja här har jag ju varit inne å gluttat massor av gånger..kul att se att du är igång igen!! Önskar Dej en GOD JUL..å du om det blir halkigt under sulorna så får du gärna hålla i mej..haha!! Kramar/Ljunget

Nellie sa...

LJUNGET: God jul till dig också! Om vi inte ses innan dess förståss, för då ska du få en julkram istället! Och tack så mycket för stödet! Idag var det snörkängorna m rågummisulor igen. Fick jag för att jag stajla till det m finkläder för en gångs skull!!

Vitt hus med svarta knutar sa...

Ibland händer saker som gör att man blir påmind om hur skört livet är eller att saker och ting inte kan tas för givet. Tiden då ovissheten är som störst är värst, när man väntar på besked eller att saker ska ordna upp sig. Hoppas att det blir bra med din nära vän.
Många kramar,
Regina

Anonym sa...

Kul att höra av dej igen !
Tittar in för att önska dej och dina kära en skön och mysig Jul & ett Gott Nytt År !
- Sköt om dej ♥
Kram Anneli
( Här är gudagott att vara!)

Marie sa...

Önskar dig och familjen en riktigt God Jul!

Kramar Marie

Vitt hus med svarta knutar sa...

En riktigt GOD JUL önskar jag dig!
Kram,
Regina

Blåbärs och smultronstället sa...

Här var det julefrid och kul att höra från dig:-)
Tråkigt att vara orolig för nära och kära. Vi har ju också gått igenom detta de sista åren.
Ta hand om er och god fortsättning!
Varm kram Susanne