söndag 26 februari 2012

Den bistra verkligheten...

Idag har jag tyvärr inte varit ute så mycket men vi har haft ett strålande vårväder. Tre maskiner tvätt bestående av sängkläder, överkast mm har hittat vägen ut på strecket! Har även gått runt och rensat ut lite saker till loppisen den 5 maj.

Yippii, två banankartonger till med saker blev det!

Var dock inte fullt lika roligt när jag kom ut till köket och fick för mig att öppna vitrinskåpen...

Här anar man fortfarande bara lite av katastrofen som väntade...
Hoppas att ni är redo för denna stök-chock!!!!


Vad har hänt? Vem har stoppat in så mycket skräp i skåpet? Och ställt till med sådan oreda?


Nej, kan faktiskt inte skylla på några andra än de två vuxna som bor i huset. Dessa skåp har blundats för ett längre tag men nu fick det vara nog. Jag satte igång med det ena skåpet och hivade ut allt på  köksbordet. Kolla in! Fattar inte att allt detta fanns i skåpet. Lite gammalt godis och pappersskräp åkte direkt i soppåsen, men annars är allt på bordet innehållet från ETT skåp!ÅTTA gamla mobiler hade fått en temporär plats i skåpet sedan vi rensade ur en skrivbordslåda vid jul. Nu ska de till återvinningsstationen pronto! Bortglömt godis fanns det en hel del av också men jag sparade bara detta. Efter att bilden togs har faktiskt Guldnougaten också åkt i soppåsen. Bara jag här hemma som gillar den, och jag har ju startat ett nytt liv sedan 4 veckor tillbaka (och -8kg!) så den är NO, NO numera!


Jösses vad mycket konstig som hamnat i köksvitrinen! Småsaker fr loppisbesök bla som blivit liggande på köksbordet har hivats in i skåpet när maten skall fram, och blivit kvar där. Aja, baja!


Men slutet gott allting gott!
Betydligt bättre med plats, och prydligare i skåpet. Bättre att ha saker som faktiskt används nära till hands vid köksbordet. Höll mig till vitt porslin, glas och lite silverblänk.

Det andra vitrinskåpet har än så länge bara blivit urrensat på pappersskräp, mest sparade kvitton och grattiskort, och en del konstiga och fula glas som gubben vägrar att slänga. De står numera i ett skåp utan glasdörrar så jag åtminstone slipper se dem. Några gamla fina glas har jag ställt in i ett skåp i matsalen. Och de resterande glasen ska diskas och få papper om sig, och åka ner i ännu en loppislåda imorgon. Sedan har jag ett lika stort vitrinskåp till att fylla med bra saker, istället för saker som inte har använts på länge. Får visa det nystädade skåpet när det är klart.

Hälsningar till alla som tittar in här, och tack till de som lämnar kommentarer.
Det är jätteroligt! Hoppas att ni haft en trevlig helg!

8 kommentarer:

Norrfrids Eija sa...

Hahaa du är en prylsamlare av högre rang än vi andra...så det kan bli i skåpen. Vem kan ha stökat till här frågar även jag mig dagligen?!
Du, jag var för en tid sen så clever att min mobil gick sönder, den går inte öppna och naturligtvis hade jag inte kopierat telefonboken till sim-kortet...så jag har tappat bort ditt nummer vännen. Du kanske kan skicka ett litet sms, eller snacka lite strunt någon kväll?!
Ha det gott,
Eija

Blåbärs och smultronstället sa...

Vilka fina skåpdörrar:-)
Hi, hi jag känner igen mig med allt detta man har i skåpen som behöver rensas, här ska också rensas framöver...
Vad fint det blev:-)
Vore kul att ta sig ner till ert loppis i maj.
Kram kram Susanne

annika sa...

Men visst har man så mycket oanvänt i skåpen! Kul att det blev så fint då du röjde ur. Får se om jag dyker upp i Hjo i maj.

Kram

Fågel Blå sa...

Åhhhh så fint!!!!
Ljuvliga saker som står där på bordet!
Kramar Kathrine

pernilles.com sa...

Hej Nellie.

Blev helt inspireret af at se på din oprydningsiver - det smitter, så jeg er også gået igang med at flyde kasserne til 5. maj. Skal blive SÅ hyggeligt endelig at træffes igen :-) VH Pernille

pernilles.com sa...

Der skulle stå FYLDE kasserne.....

Vita små hjärtan sa...

Hej Gumman!
Hoppas allt är bra med dig! Oj vad mycket saker! Tänk vad man samlar på sig!!!
Kram Agnetha

Här är gudagott att vara ! sa...

Visst känns det härligt när man har röjt bort en massa saker som man egentligen klassar som skräp !
- Men du hade då mest fina saker i ditt överfulla skåp !
-Inte lätt att kasta bort ngt då...Du kanske skulle ha en loppis ;) !
Kram Anneli ♥