lördag 7 juli 2012

Here we go again!!

Idag öppnade en kyrka, i staden där jag jobbar, sin sommarloppis. Jag och en kollega hängde på låset!


3 stora glasburkar, glassform, 2 vackra örngott, plåtbricka, några småflaskor (att hänga i en dekorationskedja tex). Hittade även en gammeldags börs som jag först bara tänkte ha som pynt, men som nu innehåller kort o pengar! Charmig ju! Ytterligare en tavla, nu med religiöst motiv o text och vacker ram. Förstår inte hur jag ska få plats med alla tavlor o speglar, men kan inte låta bli dem!! Knaggelkavel till lekstugan, och dagens fynd; fina bestick med pärlemoinlägg. Endast 10:- för hela bunten!! Tänker använda dem till ostbrickan. Älskar ostbricka!!


De här små gynnarna bor i en ventil till vår tvättstuga. Modern har använt detta bo i många år nu och verkar inte ha några problem med att ha inflygningssträckan i midjehöjd över en garageuppfart som oftast är fylld av mekande människor, bilar o hojar. Ingen hönsmamma precis! Man får passa sig lite när vattenslangen ska tas fram bara. Då kan hon flyga ut mitt i famnen på en. Inte läge att böja sig ner då! Någon oförsiktig dristade sig  att titta in genom gallret för några år sedan. Inte så smart!! Mamma fågel snuddade personens nästipp på vägen ut...


Eftersom klockan har passerat midnatt (med råge!) så kan jag skriva att idag ska jag och sonen ta oss till Hjo. Pågår slöjdmässa där denna helg. Ska även besöka Marie och hennes fina butik Vita Ranunkler
Vi får åka själva då jag är sk Västerås-änka sedan i torsdags. Gubben är ju som sagt intresserad av USA-bilar och då är man i den staden denna helg! Hoppas på en fin dag fastän SMHI hotat med åska o dunder!

6 kommentarer:

Johanna sa...

Åh vad mycket fint du loppade! Vad kul att åka till Hjo och besöka Maries butik, var där i maj men hade gärna åkt dit igen. Ha en fin helg!

Kram Johanna

Tinas vita bo sa...

Hihi
ja du, jag kan inte heller riktigt låta bli... :))
Fast jag MÅSTE ju... :))

ha en underbar helg
Kram Tina

Maria- Wikers Liv sa...

Oj, vilka fynd!
Vi var på en bakluckeloppis, här hemma idag, men jag som inte är någon "van" loppisbesökare strök bara förbi och kikade på håll. Det var så lite folk också. Endast 7-8 bilar, kanske och bara vi som gick runt, så vi kände oss nästan lite "ut-tittade" ;) En snabb visit ;)

Här är jättevarmt och kvavt! Kan nog bli åska ;)

Ha en fortsatt fin lördag!
Kram /Maria

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilka underbara fynd du gjorde!!
Ha en fin söndags eftermiddag!
Kram/Lena

Vackra Lilja sa...

Åh vad mkt fint du hittat!!

Rosa i huset i vitt sa...

Vilka härliga fynd du hittade

kram Rosa