fredag 6 juli 2012

Utmaning!

För ett tag sedan fick jag mottaga en utmaning från Anneli som har bloggen "Här är gudagott att vara". Tack så mycket för den, Anneli. Blev en stunds granskning av mitt liv och leverne :)!
Jag skall svara på 10 frågor om mig själv och bloggandet.  Och här kommer mina svar:

1. Hur kommer det sig att du började blogga?
Jag är riktigt dålig på datoranvändandet. Att inneha en blogg och göra inlägg med foton tagna av mig var bara så utanför mitt kunnande. Men jag läste gärna och ofta andras bloggar. Och ibland störde jag mig på att de som hade bloggar kunde få fler lotter i olika utlottningar ;)!  Och de verkade ju ha så roligt de där med egna bloggar... Men hur starta en blogg? Helst också utan att någon annan skulle få reda på att den existerade, hmmm. Jag var, och är, dock övertygad om en sak gällande mig; jag lär mig bäst genom att pröva, och göra saker själv.  Sk "Learning by doing" stämmer bra in på mig. Det är extra bra om jag även tvingas att lära mig saker som jag har respekt för, eller tror att jag aldrig kan klara själv. Så därför satte jag igång. Jag är fortfarande inte bra på mycket som rör bilder o styling av bloggen, men men jag klarar mig hjälpligt. Och efter 5 månader vågade jag t o m berätta för min familj om min lilla hobby!!!

2. Varför heter din blogg som den gör?
Whilsamt -vitt och lantligt... Jag har länge gillat kombinationen W och H. Ser lite gammeldags ut. Sedan ska man ju vara lite smart som bloggare om man vill bli hittad hade jag hört någonstans. Och WHITE börjar ju med 3 av dessa bokstäver! Här tänktes det stort och internationellt från början!!! :) Vilsamt är också den känsla som jag vill ha hemma hos oss. Och "-vitt och lantligt" var för att försöka beskriva innehållet i bloggen.

3. Vad drömde du om när du var liten?
Det första jag kommer ihåg var att jag ville rymma med Holiday on Ice och bli skridskoprinsessa! Sedan när jag blev lite äldre, ca 10 år(!), så ville jag bli hemsamarit som min farmor var. Sedan har jag velat arbeta som veterinär som ung tonåring och som polis efter det. Ville även bo på landet och ha egna hästar. Min karriär innehöll inget av detta, utan det blev fastighetsskötare-militär-försäljare-hotell-egen företagare-socialförvaltning. Däremot bor jag på landet sedan 21 års ålder, och som mest har stallet hyst 12 hästar samtidigt.

4. Vilket är ditt favoritsemesterställe i Sverige?
Hjälp vad svårt att svara på! Älskar Gotland, och är djupt avundsjuk på min äldsta/bästa väninna som numera bor där. Säger som många andra att det är något visst med ljuset, havet och naturen där. Älskar även min födelsestad och ursprungslandskap, Kramfors i Ångermanland. Får ofta längtan efter Finnmarken, björkvedsdoft från stugan där, skogen och det vackra kustlandskapet. Sedan uppskattar jag även Stockholm. Gillar hotellweekends där med gubben. Hotellfrukost, storstadspuls, Hötorget o saluhallen där, Gamla stan, revy eller teater, fika och äta ute, och bara gå och kika på stan o folk.

5. Vad gillar du att göra om du har en stund för dig själv?
LÄSA! Och titta på inredningsprogram typ Fab 5, Maniska samlare, Extrem Homemakeover och andra sådana program som resten av familjen bara suckar o stånkar över, och inte vill se. Svenska inredningsprogram tycker de är OK. Gubben gillar dock inte Ernst! Eller Per Moberg! Men han är nog bara avundsjuk för jag gillar dem MYCKET :)!

6. Vad unnar du dig själv?
Egentid!!! Och en egen MC, om jag ska tro resten av familjen som kallar den "mammas leksak"!

7.Vad skulle du aldrig köpa eller sätta på dig?
Gillar inte röda kläder! Fast många brukar kommentera hur bra jag klär i just den färgen om jag av någon anledning skulle ha det på mig!! Gillar inte heller de flesta av de lila nyanserna. Eller grönt!

8. Vilken färg kommer aldrig in i ditt hem?
Oj, också en svår fråga! Men svaret blir nog; skarp lila.

9. Vilken årstid gillar du mest?
När jag var barn och tonåring så ÄLSKADE jag vintern. Bodde på skridskobanan och i skidspåret! Många sena kvällar fick mina föräldrar gå bort och hämta mig vid skolans hockeyrink. Alla andra ungar hade gått hem men jag stod fortfarande och snurrade eller for runt och gjorde hopp, eller tränade figuråkning. Sedan gillade jag hösten bäst under många år, men har nu alltmer börjat tycka om sommaren. (F´låt våren!)

10. Vad gör du helst en varm sommardag?
Om jag är utomlands så älskar jag att snorkla, sola och bada! I Sverige är jag lite för rastlös för att uppskatta stranden lika mycket. Har alltid med något att läsa eller ett korsord om vi ska dit. Får bli snorkla då! Bor alldeles bredvid en sjö med mycket klart vatten som bjuder på häftiga upplevelser. Har sett riktigt stora fiskar och stim av glittrande småfisk. Även båtvrak kan man se eftersom det är klart ända ned till ca 5 meters djup.

Väljer att skicka denna utmaning vidare till den eller de av mina följare som inte har blivit utmanade tidigare. Passar även på att hälsa några alldeles nya följare välkomna, och så vinkar jag även till de som följt bloggen ett tag nu.

Blev inlägg utan bilder denna gång. Timmen har hunnit blivit sen och min dag har bl a innehållit en begravning så nu behöver jag vila känner jag. Ha det så gott alla!

1 kommentar:

Sallys hus sa...

Hej hej1

oj vad många inläggjag missat..:(
det var i alla fall rolig läsning om dig...och åååååå så fin er järnspis med kåpa är! Jättefint också med oljorna o kryddorna så där...myyyys och hemtrevnad!
Jösses vilka loppisfynd du gjort!
Sånna loppispriser lyckas jag aldrig hitta...

Kram o ha en mysig helg!
kram katarina