söndag 1 juli 2012

Lekebergsrundan

Kvällen var sen, men jag fick ett litet ryck och fortsatte rockaden i köket. 
Nu var det vedspisens tur. Skura kakel o kåpa. Inte så roligt då vanliga spisen är precis bredvid, och en del flott och os smiter över hit. Tips till er som bygger om, eller nytt kök; snåla inte på fläktkostnaden. Köp en riktigt bra fläkt så slipper ni mycket städande o slitage. Det borde vi ha gjort!


När själva städandet var klart blev det dock lite roligare! Loppad låda till oljor, vinäger o flingsalt plockades fram. Spillkum m lök o färska grönsaker. Och så två krukor m färska kryddor. Som taget ur en mäklarannons! ;)
Nyloppade vita porslinskaret blev perfekt för det vanliga saltet. Nära o bra vid grytorna på spisen. 


Även på spiskrönet byttes sakerna ut. Bara loppade prylar.

Blev faktiskt en loppisrunda även denna helg. Gubben o jag åkte iväg själva för ovanlighetens skull, och styrde kosan mot bl a Lekebergs kommun utanför Örebro. Ett tjugotal ställen, i och kring Fjugesta, hade ordnat en gemensam helg att hålla öppet sina hantverksbodar, secondhandbutiker och loppisar. Även privatpersoner hade ordnat loppisar. Även andra boende, som inte fanns utprickade på kartan som man kunde få på varje ställe, passade på att hänga ut en loppisskylt vid de idag lite mer trafikerade vägarna. Blev en rolig dag med mestadels fint väder. Riktigt varmt emellanåt. Åkte längs vackra åkrar och diken med prästkragar och blåklint, och skådade många fina hus och gårdar. Sedan dök det upp en skylt och så fick man svänga upp på någons gårdsplan! På flera av ställena kunde man även köpa fika. 

Jag körde samma metod som förra helgen; lite kontanter och stora förhoppningar!!

Och det funkade även denna gång!!!!

Fick äntligen tag på en SVART resväska (25:-). En riktigt fin dessutom med plåthörn och beslag. Vita kannor har jag ju svårt att låta bli så det blev 2 nya kompisar till den samlingen. Några turkosa glasflaskor m porslinskorkar (5:-/st), en liten fräck gammal kamera (10:-), 2 korvhorn (20:-/st), maffig ljusstake (10:-), litet saltkar (5:-), en massa gamla gardinringar m fina klämmor (10:-), och en fin ihopvikbar galge i trä och stål (25:-) hittade hem också. 

Titeln "Dagens Fynd" får nog resväskan, men god 2:a blir absolut tavlan med gamla kungligheter (50:-). 


En enkel o rolig dag. Medhavda mackor tuggades i bilen mellan ställena. Upptäckte även två för mig nya små "inredning-loppis-trädgård-fika-på-landet-butiker". Där var det dock ganska mycket folk när vi kom fram så vi hoppade över dem denna gången. Gubben är ju dessutom mer intresserad av loppisar än av den typen av butiker. Dit får jag hellre åka själv eller med kompisar tycker han! Den ena heter Ankis Magasin och den andra Lagårdsboa. Båda ligger mellan Fjugesta o Vretstorp, vid Edsberg. Det var bra skyltat. Ska absolut återvända dit för det såg ut som mysiga ställen.  

Lekebergsrundan fortsätter även idag söndag 1/7, kl 11-17. Kolla på nätet och bestäm var ni vill börja. Har ni skrivare hemma så kan ni ju skriva ut kartan, annars finns det kartor att få med sig på varje ställe så ni behöver bara hitta det första stället själva. Vi startade på vägen fr Kumla via Riseberga kloster mot Fjugesta.

OBS! Den utannonserade bakluckeloppisen vid Sannabadet såg vi dock inte skymten av????
Vet inte vad som hade hänt med den.

 Och dagens loppistips blir: på en av loppisarna står en fin, hög  ihopfällbar trästege för endast 300 pix!! Och på en annan loppis hänger en fin kalvskinnsmatta/fäll för 400:-! 
Om nu ingen annan har hunnit före...

7 kommentarer:

Norrfrids Eija sa...

Ja, nu har du gjort det jag länge sen borde gjort - skurat fläktkåpan. Den riktigt hänger av flott, urk....nu har vi bytt plats på spisen och det blev en riktigt bra fläkt ovanför (hoppas jag) så problemet löser sig därmed!
Riktigt bra fynd du gjort (igen!)
Igår gjorde jag också årets bästa fynd, en grej jag aldrig sett förut häruppe, nämligen en damejeanne i järnkorg! Och nästan gratis dessutom! Då dansar man länge efteråt kan jag säga!
Ha det gott,
Eija

Tinas vita bo sa...

Vilka härliga fynd!!
Vad kul att du hittade en svart resväska!! Förstår att du vill ha fler nu... hihi

Och vad flitig du varit! :)

Här har vädret slagit om igen, nu har vi bara +20 grader och mulet..
Men vad skönt det svalkar... :))

Ha en fin söndag
Kram Tina

annika sa...

Du hittade du! Då var det du som köpte väskan som jag letade efter. Vi var också ute på samma runda. Synd att vi inte sågs.

Vilket fantastiskt inlägg du har gjort om en dag i Örebro...med alla butiker....

Ha en fin söndag

Kram

Anonym sa...

Jag var också ute å snurra på samma runda, startade i vretstorp vid 10-tiden. Inte såg jag skymten av dej..å inte av nån uppstoppad bofink heller=).. vi var fyra tjejer i min bil å kofferten var full utav fina fynd! Kramar/Ljunget

Här är gudagott att vara! sa...

Så fint och hemtrevligt ni har det kring er fina järnspis !
Väldans vad ni har mycket loppisar där du bor...Lite fuskigt är det allt ;)
Himlars så fina saker du hittade och så billigt dessutom !
- Nä jag är inte bitter ;PP
Ha det så underbart ♥
Kram Anneli

Vardagskärlek sa...

Vilka roliga loppisfynd du loppade!! Finns ju inget bättre:)

Kram Johanna

Vitt hus med svarta knutar sa...

Meeen så trevligt! Det verkar som vi var fler bloggisar som var på Lekebergsrundan=) Inte gjorde jag så fina fynd som du, kannorna och tavlan är superfina!

Tack för tipset till listan med Smultronställen! Nu är det tillagt och har jag vägarna förbi blir det helt säkert ett besök.

Ha en fin fortsättning på dagen!
Kram,
Regina