tisdag 7 december 2010

Stolarna i matsalen2:a advent tog jag tag projektet matsals-stolar. Jag har ett stort ovalt matbord där det får plats fyra stolar på varje långsida + två stolar på varje kortsida. Problemet har dock varit att få tag på tio likadana stolar. Vid ett besök på en loppis som hade en rejäl möbellada, såg jag plötsligt att flera av stolarna faktiskt liknade varandra. Till slut hade jag plockat ut åtta stolar med; likadana lätt omklädbara sitsar, ungefär liknande kurviga "framben" och ryggstöd där mittenpartiet hade liknande form. Samtliga stolar var laserade för att likna mörk ek.

Det var två par och ett fyrtal stolar som hörde ihop. Alltså 2 + 2 + 4. Jag fick betala 100:- för allihopa!! Väl hemma har de fått vitfärgens välsignelse och jag tycker att deras liknande drag framträder än mer nu.

Även om jag från början var helt inställd på att ha likadana stolar (för det är väl så de flesta har det?) är jag nu supernöjd med hur det blev till slut. Tror att det kan ge lite liv i matsalen. Tio likadana stolar kan bli lite "stelt" också. Men vänta nu...sa hon tio...hon hade väl bara åtta stolar? Ja men på en bakluckeloppis i somras så hade jag hittat två karmstolar och släpat hem till ladan. Hade glömt bort dem eftersom de behövde lite omvårdnad innan de skulle målas...

 
Är mycket otålig på hur alltsammans ska bli ihop! Skulle behöva påbörja målningen av bordet så det hinner härda ordentligt (vill ju börja julpynta här också!!) men magsjuka och förkylning i familjen har ruckat på planerna lite.

/Nellie


2 kommentarer:

Marie sa...

Hej Nellie!

Kommer bli superfint med de olika stolarna runt bordet, förstår att du är ivrig att få allt på plats!

Ja, men då ses vi kanske den 18:e, du är så välkommen så!!!!!

Kram Marie

Anonym sa...

hallåhallå N! Jösses vad du målar å står i..jag ska göra det samma idag. Släpade just in en stor träkista från boden. Nu är den ljusgrön och smutsig. Men lite vit färg kommer att göra susen. Känns bra att vara inne å pyssla idag, här hos mej vräker snön ner. Vi ses!/Ljunget