måndag 27 juni 2011

Makeover på verandan

Dagarna innan midsommar fick jag eld i baken! Det var våran tur att ha midsommarfirandet. Vädret skulle vara ostadigt så jag förstod att vi skulle behöva vara på verandan. Med tak över huvudet mot regnet och dörrar som kunde öppnas o stängas allt efter temperatur. Precis som vanligt med andra ord!


Verandan var dock inte så rolig att skåda. Jag hade sett jättefina verandabilder på en blogg (har tyvärr tappat bort vilken men om någon känner igen beskrivningen så berätta gärna!!). Den verandan var indelad i 3 zoner efter användningsområde. Jag tänkte, att gick det med 3 så går det nog med 4 också, och satte igång!


Inga stylade bilder här inte!! Sonens gamla studentblommor, vissnade krukväxter, omaka stolar högt o lågt och en himla massa prylar överallt. Här behövde rensas ut ordentligt! Men tid och ekonomi fick inte ta för mycket stryk veckan före semestern och med en student just avklarad.


Så här blev det! Soffan och skrivbordet fick agera finrum tillsammans med 2 karmstolar fr matsalen o en vit matta fr v-rummet. Pelarbordet får agera både sidobord och sängbord. Här ser ni att vi inte har någon veranda med vackra spröjs, pärlspont, snickarglädje eller glasade dubbeldörrar (suck, vad är väl en bal på slottet...), utan en helt vanlig sk "pensionärskuvös".


Dotterns gamla säng ställdes istället vid husväggen och fick fler kuddar fr sy/gästrummet och även dotterns gamla sänghimmel letades fram ur garderoben. Det fick bli sovrummet.


Ett kök skulle det ju vara också. Eller kök o kök...iallafall förvaring för glas,tallrikar o bestick. Och med plats för ljus o servetter i lådorna. Men det går nog att yxa till en sallad här om man vill! 


Och så får jag be er följa med till matsalen! Här är det faktiskt uppdukat på midsommaraftonens förmiddag. Bordet är det gamla bruna men det har fått vita ben och en vaxad linneduk. Kökets och verandans vita stolar får samsas runt bordet. Släpade även ut matsalens stora matta för att isolera lite mot kylan på kvällskvisten.


Min semester börjar idag! Ska bli så himla skönt!!!! Denna vecka ska användas till att röja ur vår lillstuga som nästan är ointaglig pga en massa möbler o prylar. Planerar att vara med på en loppis igen till helgen så det passar ju bra. Bara hiva ut allt på gräsmattan och sedan endast ställa tillbaka det som ska vara där, tänkte jag...
Ha, som om det någonsin funkat förut!!!

5 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Så himla fint på er veranda! Ha en underbar start på din semester. Kram Johanna

Karin sa...

Så fint ni har det på er veranda!!! Nu funderar jag starkt på att slänga ut de typiska trädgårdsmöblerna och ställa in "vanliga" Men vad händer under vinterhalvåret? Blir de inte förstörda då? Eller får de bara den rätta lite shabbiga stilen? Kram

Karin sa...

Tack för titten inne hos mig! Jag har en fråga till: Har ni isolerat golvet på er veranda? Vi har inte det och därför (tror vi) blir det kondens som droppar ner på möblerna vid temperaturväxling från kallt till varmare..? Ser att ni har samma sorts tak och fönster som vi:)Men er veranda är nog större...Kram :)

Vintage House sa...

Hej
Det blev jättefint ute på verandan:)
ha nu en skön skön semester
ha en skön dag i solen
kram
sandra

Lisa.L sa...

Underbaaaara bilder :D hämtade ut min vinst idag :D var ju som rena rama julafton :D så mycket fina saker ! Och tack för pysselmaterialet :D kram