lördag 25 juni 2011

Sommarpalats!

Jag har skapat mig ett rum i trädgården. Jag har släpat ut en gammal och bortglömd utemöbel, och ställt den under ett äppelträd. Lagt dynorna från Jysk på sitsarna, kuddar (Hemtex) och filt i soffan, duk på bordet och en bricka (loppis) med vaser (IKEA o loppis) och ljuslyktor (IKEA). Gjorde mig en traskrona idag också och hängde upp i äppelträdet.


                                                              Som det finaste palats fast med trädgrenar och löv som tak, med lyktor och trasor istället för kristallkrona.


                                                                                                                     Saft (karaff o glas fr loppis) och lite att läsa.


Har lovat Eija (Norrfrid) en bild på mina kaffekoppar och lyktor som hänger i trädet. De har hängt där året runt i tre år nu. Lyktorna är fina att tända på kvällar och ljumma nätter. Köpte dem billigt i en vanlig Konsumaffär. Kopparna är udda utan fat köpta på loppis för 1:- st. Lite olika men alla är vita med rosenmönster.


Min gubbe grymtar lite över sakerna i trädet när han kommer farande på åkgräsklipparen. Kling, klong! Perfekt huvudhöjd, men det finns ju cykelhjälm att låna om det inte passar!Hoppas att ni haft en trevlig midsommar trots det mycket ojämna vädret. Fast det börjar ju kännas som en slags tradition. Vi firar med samma familj men turas om att hålla i festen, och i år var det vår tur. Trevligt som vanligt med sill o potatis, skinka o mimosasallad, grillat och jordgubbar.  Ha det bra!

3 kommentarer:

Norrfrids Eija sa...

Underbart! Att du gör ett inlägg bara för min skull också! Och stackars mannen som får ducka för kaffekopparna! Men det är bara en så rolig idé för en kaffetår under äppelträdet. Fick lust att piffa själv något liknande, men som sagt saknar det rätta trädet.
Nämnde lövkojan och hissdörren till mannen, tror inte han tog min idé riktigt på allvar!
Ha det fint nu på din semester!
Eija

Johanna Stålros sa...

Gillar ert fina träd!!! Kram Johanna

hemtrevnad marie sa...

Hejsan!
Kul att hitta en för mig ny blogg, mysigt!
Och hjälp vilket underbart skåp du visar upp!
Kan också hjälpa dig med frågan om vad som stod på kryddburken och dess betydelse..det står klarskinn, har själv en likadan, det användes till att klara kaffet, är inte helt säker men har hört att det ska vara gäddskinn?!
kram