tisdag 13 september 2011

Fynden tar plats!

Ville bara visa var en del av de senaste fynden har blivit utplacerade.
         Terrinen får sällskapa med en hel del annat vitt porslin i hönsnät-skåpet. Glaset var trasigt i den ena av dörrarna när jag köpte skåpet. Hade inte lust att kosta på skåpet en ny ruta då. Lite besvärligt att skära till en ruta med den snirkliga formen. Då var det lättare att ta ur de båda glasrutorna, och häfta fast hönsnät istället så länge.


                       Gillar detta skåp jättemycket fortfarande efter 2,5 år. Så här blir nog inget glas isatt på ett tag. Har funderat lite på att ta in det från glasverandan över vintern.
                           Skulle också behöva rensa ur detta skåp lite :). Fast jag gillar känslan av "lite huller om buller"-inställda saker.


Hyllan blev jättebra i sy-/gästrummet till de små förvaringsburkarna från IKEA (4 st för 29:-). De är fyllda med knappar. Har fått och fyndat på loppis. Har även en hel del knappar efter min mormor.


De större burkarna försöker jag samla på mig. Gillar metallringen som håller glaslocket. Kallar dem för Norge-glas efter den fina texten. Här syns också en paria i detta rum; den svarta väggen! Trasig och SVART!! Var från början äldste sonens rum och han valde svart fondvägg. När han bytte rum så tog vi ner IKEA Lack-hyllor från väggarna, och pappen följde med. Har nyligen beslutat att det är slutjamsat om denna vägg nu. Nu är ordet HANDLING istället. Så nu ska jag bara bestämma mig för en tapet.....


Hyllan står bra på ett gammalt kortregister från ett bibliotek. Jag hjälpte till att städa ur en skola och räddade denna från tippen. Tog ur 100-tals papperskort och monterade bort järnstången som de var fästade vid. Sedan sågade gubben till lådbottnar av tunn masonit och jag målade den vit. Gillar speciellt de kombinerade handtagen/skylthållarna. Ordning och reda på smågrejorna tack vare denna.


Det stora runda plåtskrinet står på arbetsbänken i köket.


Blev bra förvaring till kryddburkarna som hotade att spränga sig ut ur ett litet kökskåp. Nu finns de mest använda kryddorna lätt överskådliga bredvid spisen. Men jag ska nog märka en del på locken så jag ser skillnad på dem lättare.
14 kommentarer:

Tinas vita bo sa...

Härliga bilder!
Korregistret är ju sä läckert!!
Och vilken härlig ide' att ställa kryddburkarna i brödboxen!!

Kram Tina

Systrarna vitt sa...

Vilken tur att du hjälpte till att röja på skolan, den möbeln var jättesnygg.
Kram Liselott.

Emelie sa...

Vilket härligt skåp med annorlnda "glas"! Varför kommer man inte på sådant själv? Tack för inspiration, här ska köpas hönsnät!! :)
Kram från Emelie

Lantligt i smultronbacken sa...

Vad roligt att du hittade inte till mig så jag även hittade till dig.

Vad roligt att du har provat den goda matiga butterkakan.

Ja, vi väntar på Liten från landet långt borta och har väntat väldigt länge Men vi ser ljuset i tunneln nu och om det stämmer det vi har fått veta så ska det inte var långt kvar nu. Vi håller tummarna

Kram Teres

Tini sa...

Skåpet är jättefint med hönsnät, tycker att det är charmigare än glas :)
Tack för din kommentar hos mig och tipset med bleksalt :))
Ha en fin fortsättning på veckan!
kram Tini

Handgjorda drömmar sa...

Mysig blogg :)
//Marie

Sallys hus sa...

åå så mycket fint!
Jag gillar också känslan av huller om buller i ditt fina skåp..;)
Smålådorna i pysselrummet är ju en sån riktig
jag-vill-ha-sak...vilken tur att du förbarmade dig över den. Glasburkarna är ju toppen till knappar....och skrinet var ju helt perfekt till kryddorna. ordning och reda..;)
Kram o ha en fin dag!
Katarina

Här är gudagott att vara ! sa...

Vilket jättefint skåp ! - Mycket snyggt med hönsnätet. - Möbeln från skolan blev ju ett perfekt förvaringsställe och snygg var den också ! Vilken ordning du har på dina grejer...Nu blev jag inspirerad att ta mej an röran här hemma !
Trevlig helg !
Kram / Anneli

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Wow, vilken ordning du har på dina knappar, vilken fröjd och leta efter en knapp hos dig. Och ett underbart fint skåp, superfint med allt ditt ljusa porslin.
Kramar
AnnaMaria

Sallys hus sa...

Hej hej!
Hoppas du haft en mysig helg..;)
Du undrade över altangolvet...
Vi har tänkt att isolera med frigolitskivor...du vet sånna man har då man isolerar plattor o grunder med. Vi har också fått tipset att lägga in klick eller trägolv med sån där foam under.....trots att det är så tunt ska det tydligen isolera riktigt bra. Vårt uterum kommer nog aldrig vara supervarmt långt in på hösten pga de gamla fönstren. Det visste vi då vi satte in dem....;) Men taket är isolerat och som sagt blir golvet isolerat kommer det ju i alla fall inte blåsa in därifrån.
Kram o ha en bra dag!
Katarina

Lilla Kullan sa...

Väldigt fint.:-) Stina

C. Tvillingmamma sa...

Oh vilken soppterrin,fantastisk!

Johanna Stålros sa...

Jag letar just efter en hylla till mitt pysselrum- har ju så många småpruttlar...snyggt det blev hos dig! Kram Johanna

Ett Vitare Hem sa...

Åh så mycket fint!
Ha en finfin kväll!
Kram/Lena