måndag 12 december 2011

Norrfrids fina utlottning och nypimpat postskåp!

I och med rockaden i matsalen, och flytten av postskåpet så plockade jag ut alla saker ur det. Det gav mig möjlighet att leka lite i facken igen. Ville inte ha för mycket saker eller för rörigt denna gång så det blev mest vita saker, och lite glas och metall. Några saker fanns i skåpet tidigare medans andra är nytillkomna. Mina inredningsböcker fick vara kvar, iallafall de som höll färgen :). Här står de skyddade och inom räckhåll.


3 av mina minneskoppar fick plats, tillsammans med en trave linnehandukar, ljus, fina papp- och plåtaskar, och buntar med vitt och cremefärgat porslin. Några änglar inför julen passade också in. Ser ni de två små som klänger sig fast på thé-muggarnas öron? Mina absoluta favoritkoppar! Är faktiskt loppisfynd från 2 olika loppisrundor. Har köpt en hel del vitt porslin på loppisar genom åren, och jag tycker det är så fint att stapla olika tallrikar, fat och skålar. Har ju även ett vitrinskåp i matsalen och detta skulle också behövas stylas om. Men det får nog allt vänta tills det är ordning och julfint i matsalen. Var sak har sin tid... ; o  Nu får det räcka med galenskaper 2 veckor före jul!

(Ska nog byta plats på kannan! Ser ut som om damen balanserar den på huvudet !!! :D )


 Bysten har följt mig sedan 18-års ålder. Har tyvärr farit i backen några gånger och skadat sig. Hon skulle nog behöva ett "nosejob". Var tidigt loppisintresserad och köpte den -84 på en loppis vid hamnen i Örebro. Hade skaffat mig min första egna lägenhet och jag köpte även två vita pinnstolar där (som jag också fortfarande har kvar!) till mitt lilla kök, tillsammans med ett vitmålat klaffbord. När jag tänker efter hade jag redan då lite udda inredningsstil hemma. Hade en stor gammal skänk som jag målat vit, i vardagsrummet. Med gammal kista som soffbord och järnsäng med spetsförhängen runt, skilde jag mig ganska mycket från mina kompisar som hade hörnsoffor i vinröd krossad plysch, glasbord och svarta bokhyllor med kromlister!


Vill tipsa om Eijas utlottning av sitt eget hantverk!
Gå in på Norrfrid och titta på mer fina saker som hon gör, och som kan beställas.


Nu ska jag fortsätta att måla skänkskåpet. Dags för sista rundan med penseln, phuu. Sedan kan jag börja göra fint; det roligaste av alltihop! Hittade lite fint julpynt till skåpet när jag var ute och åkte lite idag. Har även klurat ut ytterligare en adventsljusstake, så här i elfte timmen, efter att jag fått inspiration från några bloggar. Hoppas att snart kunna visa bilder på min julpyntade matsal.

3 kommentarer:

Karin Krut sa...

Hej och tack för din fina hälsning hos mig! Inte är väl stjärnan en sån där stor grå som är lite "veckig"?? Dom är verkligen jättefina :)
Ska bli spännande att få se det färdiga resultatet :)
Ha en fortsatt bra dag!
Kram Karin

Sallys hus sa...

Hej hej!
Meeeeeen ååååååååå sååååååå fiiiiiint!
Jag vill oxå ha ett sånt skåp...åååå sååå fint!!
Men du vilket jobb du gjort med soffan!
Vad duktig du är!
Jag skrattade åt dina vänners plyschsoffor och svart o krom..det lät som du beskrev syrrans lägenhet på den tiden..;)

Kram o ha en fin dag!
Katarina

Ett Vitare Hem sa...

Åh vad fint du har i ditt postskåp!!!
Ha en finfin onsdag eftermiddag!
Kram/Lena