onsdag 21 december 2011

"-Vart kom alla kuddarna ifrån?"

Har ju tidigare berättat om min omvända kuddfobi. Jag övergillar kuddar! Så när ytterligare en plats för kuddar uppenbarade sig så tipp och tappade flera okända släktingar sig fram ur vrårna. Gubbens kommentar blev dagens rubrik. Mitt svar? "-Den är från glasverandan, den från v-rummet, den o den har jag bara bytt kuddvaret på, och de där andra har jag ju haft lääääänge!" Stämmer till viss del, men som kuddansvarig i hemmet har jag vissa rättigheter att undanhålla viss bevismaterial utifrån rikets säkerhetsskäl med hänvisning till paragraf 13:4, host, host...

Kuddvaren är inköpta här o där under året, från loppisar och min grossist. men den fina avlånga med hjärtan på har jag köpt här. Ska dit idag igen eftersom jag såg en annons på FB om en fin kudde som visst skulle reas. Alltid kul att besöka denna affär, MASSA fint att titta på och ägaren Anna är så glad och rar!


Fnulade ju en ny adventsljusstake förra veckan. Har tagit ett gammalt baktråg (från min mormor) och fyllt upp med stenkross och sedan använt en insats för ljusen från en annan ljusstake. Sedan kan man dekorera lite som man vill. Här blev det lummer, men jag tänker; kottar, äpplen, julgranspynt mm. Sonens nygjorda julpynt hittade hit så länge. Ska strax få ett rött band om magen och hängas upp.


Fina jullöparen (Nyblom o Kollén) är också från butiken Förr o Nu. Ostruken, men åkte på ändå eftersom jag ville visa den. Min pärlkantade fajansskål från Danmarksresan med röda juliga äpplen i. Har varit lite si o så med julkänslan i år eftersom jag drog igång med målarprojekt istället för att städa o pynta. Men nu känns det bra. Ernst var ju så snäll och hjälpte till en del också. Ser fram emot avsnitt nr 2. Har även skaffat nya Vakre Hjem så den ska mysas med ikväll tänkte jag om jag hinner.


Blev lite ändringar i skåpet.
Krön och silverservis borttagna, röd gammal plåtburk + annan loppisburk dit. Får bli vitt med röda detaljer i matsalen i år.
Hade så förra året också men jag märker att det röda har tagit för sig lite mer i år.


Idag blir det att följa yngsten till sjukhuset och sedan till frisören. Skall även passsa på att göra stora julmatsinköpet när vi ändå är i storstan, och några julklappar till kommer nog också få följa med hem. Får se vad tiden räcker till. Eftersom vi bor långt från sjukhuset så har jag tagit ledigt från jobbet hela dagen. Ikväll ska jag förvandla 2 kg köttfärs till kryddpeppardoftande julköttbullar. Skulle gjort det redan i går kväll men en liten olycka stoppade de planerna. Det var en ost och en osthyvel som gaddade ihop sig mot mig. Listiga små rackare! Och vass! Så nu har tummen ett stort plåster, och den bultade och bankade rätt bra igår så jag avstod stora köttbulletrillningen då. Men idag verkar den må mycket bättre.

4 kommentarer:

Ett Vitare Hem sa...

Haha härligt att höra att fler att fler har kudd-mani ;o)
Ha en riktigt fin dag!
Kram/Lena

En doft av hemmets ting sa...

Hej! Tack ;) och jag ville säga GOD JUL och GOTT NYTT ÅR! Trevlig julafton önskar Lotta

Anonym sa...

Halloj Halloj! Ja herregud vilket drama när du skadade din tumme..tur att vi har en plåster ansvarig i arbetsgruppen!!
Hoppas att tummen mår bättre och att du får en får en lugn och skön julhelg!
Kram/Ljunget

Här är gudagott att vara ! sa...

Stckars lilla tummen !
Osthyvlar är ena farliga verktyg ....
Så julefint du har det, och kuddar får man väl aldrig för många av ;) !
Ha nu en riktigt GOD JUL !!!
Varma kramar från Anneli ♥