måndag 19 december 2011

Skåpet som kom in från kylan, och fick stanna!

Dra på trissor! Lite julpynt har äntligen gjort sitt inträde i matsalen. Fast det är bra med bilder som man sätter ut på bloggen. Det går att bestämma hur mycket som ska visas, och de visar inte hur det ser ut runtomkring!


Har pyntat mitt "nya" skänkskåp som bara skulle in från stallet för att målas, fotas och sedan läggas ut på Blocket. Hade inte plats för ännu ett skåp. Och absolut inte i matsalen där tre skåp redan hade sina platser. Men, men... för tillfället har jag inte hjärta att skiljas från det. 

Hjärtan av röda bär har jag köpt här. En mysig affär inrymt i ett gammalt magasin strax söder om Askersund längs Riksväg 50. Missa inte detta ställe om ni är ute och åker i dessa trakter.
Gillar deras kök mycket!

Gillar även de blyinfattade små glasen med fasade kanter i dörrarna. Riktigt tjockt glas. Mina favvoglas ställdes in här tillsammans med ett fat på fot och en stor kupa. Måste skrapa bort lite mer färg ser jag.


Skänkskåpet utan...


Och skänkskåpet med...  krön! Och lummer!

Hade faktiskt glömt bort att jag hade detta krön. Orkade inte gå iväg med det till stallet ikväll så jag prövade lite här istället. Får sitta ett tag så får vi se om det blir kvar eller ej. Men något som absolut ska bort är "silver"-servisen. För blankt! Ibland ser man bättre på bilderna än i verkligheten hur det egentligen ser ut.


Lite närmare bild på krönet. Köpte jag på billigt på Ånnaboda Classic Motors för några år sedan. Bra med en gubbe som gillar bilar. Då "måste" man följa med på bilutställningar och marknader för bildelar, och där har jag fyndat många fina saker till bra priser. 


Trägrisen köpte jag samma dag som hjärt-hängena. I Kumla finns en inredningsoutlet längs "gamla Kumlavägen", bredvid Ericssons fabrik. Här hittade jag även en del fina julklappar. Julkulorna i en gammal ask får stå framme tills det är dags att hänga dem i granen.


Fina gamla stjärnljusstakarna har jag framme året runt men de passar extra bra till jul.

Dagen har bjudit på födelsedagskalas för barnens kusin. Kul att träffa gubbens släkt, och i dag var alla hans FEM syskon på plats samtidigt. Och 12 av sammanlagt 16 kusiner!

Önskar alla som tittar in en trevlig sista advent, och vecka fram till jul! 

PS. Det är oftast fler besökare än kommentar här! Skulle vara mycket roligt om just DU lämnar ett litet avtryck bland kommentarerna.... DS.

EXTRA INLÄGG: Varför kan jag inte kommentera mitt eget inlägg? Jag bad ju om kommentarer, och vill ju svara på en bra fråga från Undrande Lisa. Så jag svarar på detta vis istället!

"Håller med dig om krönet, det togs bort redan imorse! Det var ett test då jag inte tycker att man ska vara rädd för att pröva lite oväntade kombinationer. Ibland funkar det ihop, ibland inte. Den vita färgen är inte fullt så kall som bilden visar. Det är ljuset fr kristallkronan som är lite missvisande fn. Men det funkar bra att fota i nu när det är så mörkt på kvällarna. Jag gillar vita möbler! Har prövat mig fram genom åren. Ofta med stilar som varit moderna hos andra, tex skinnsoffor o pasteller på 80-talet, och mörk engelsk herrgårdsstil på 90-talet. Men jag trivs bäst med det vita. Passar bra i våra små rum i vårt lilla hus också. Undantaget i v-rummet då. Där är det ofta lite murrigare. Har kompisar som har alla möjliga inredningsstilar; ultramodernt, vi köper allt på IKEA-stilen, vitt eller gammeldags. Trivs hos dem alla för jag tror att om de trivs i sina hem då gör jag det också! Är inte någon profet för den vita stilen. Brukar ofta vara smakråd åt kompisar som ska möblera om, ändra färger eller tapetsera om. Och då utgår jag fr deras stil inte min. Tack för kommentaren och det braiga avtrycket! Hoppas att du får en fin jul och må så bra!"

4 kommentarer:

Anonym sa...

Du önskade avtryck, varsågod: vilken konstig misch-masch det blev med ett historiserande krön i nystil på ett skåp i en stil som inte ville ha med de sena 1800-talets nystilar att göra. Å ena sidan har du målat det i en likblek vit färg som dödar skåpet helt, varför vitt på nästan allting? /Hej från undrande Lisa.

Mom´s kitchen sa...

Det är ju tur att man kan välja vad man visar eller hur? :P

Till Lisa ovan... Det kan vara lite missvisande på bilder hur möbel & ting ser ut... Var inte _så_ hårt i ditt omdöme :)

Ha en fin vecka Nellie! kram/Olg@

Här är gudagott att vara ! sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Här är gudagott att vara ! sa...

Visst är det svårt att skiljas från saker om man gillar dom.
- Nu har vi ju en sommarböning som grejerna hamnar i om dom inte ryms i huset ! Så då blir det att man sparar på allt istället, och det är ju inte alltid bra ..
-Och även dom vuxna barnens grejer förvaras där, eftersom dom kanske ska ha det nån gång, säjer dom...Så det är en enda röra av grejer !
Har hotat med storrensning till sommaren ;)

Vilka fina saker du visar, älskar gamla julgransbollar ♥ och grisen var en riktigt söting !
Ha det gott !
Kram ! Anneli♥