fredag 22 juli 2011

Semester

Har nu kommit hem efter semestertripp till nordvästra Jylland i Danmark. Blåsigt och grått några dagar, blåsigt och sol några dagar. Bodde bara några minuters promenad från denna kilometerlånga sandstrand. 
Skagen hanns tyvärr inte med, men det ger en anledning till att återvända. 


                                             Gillar danskarnas färgsättning på fiskebåtarna.


Två av dagarna besökte vi Lökken. Där på stranden stod rader av dessa små vita "sommarstugor". Vill ha en! Till synes inte en baddag utan en drakdag.I Lökken fanns en Ib Larsenbutik som hade halva priset på allt! Vita skålen (30:-) och "krokhyllan" (125:-) följde med därifrån. Hyllan skall dock inte få behålla sin hallonröda färg...

Lite loppisar hanns med de gråa dagarna. Hittade ett terrinlock (25:-) som jag hoppades skulle passa en locklös terrin därhemma, men icke. Får ge mig ut och leta efter en terrin som passar till locket istället! Ett korvrör, en glasburk med fransk text, små kristallproppar och tre stenägg (totalt 30:-) fick följa med till Sverige. Billiga souvernirer!

I skålen syns en del av dagens aktivitet, svampplockning. Det fanns en hel del där ute i skogen. Var ute i ca 2 timmar och kom hem med 6-7 liter kantareller. Fanns även en hel del blåbär fastän prognosen varit dålig.


Ett besök på Legoland var inplanerat. Mysigt ställe även för mig som inte gärna åker karuseller. Men denna gång övervann jag några rädslor och åkte två saker. Den ena åkte jag t o m 2 gånger!! Fast jag blundade ordentligt när det blev otäckt. Och i den andra åkgrejen så fick min gubbe märken efter mina naglar i sin hand... Förlåt igen!


                                      Minivariant av Kanalhotellet i Karlsborg, Sverige a la Lego.
                                          
                                           Och dubbel lycka för sonen; Lego OCH Star Wars.


Powerwalk på stranden efter gigantisk middagsbuffé på hotellet bjöd på bonus!
Solnedgång en ljummen kväll och fickorna fulla med sten (t o m bärnsten).
4 kommentarer:

katarina sa...

Åååå...vilka underbara bilder!!

Vi var i Legoland en gång när barnen var mindre.
Jätte häftigt!! Vår son lekte aldrig med något annat än lego och då vi var där bestämde han sig för att han skulle bli legobyggare då han blev stor och jobba där...hihi..
Nu börjar han gymnasiet i höst och ska läsa ekonomi.....lego var länge sedan han la på hyllan..
Jag tycker fortfarande att det är lite småpinsamt att jag skrivit till dig o trott att du inte är du.... och det var ju inte meningen att du knappt skulle våga kommentera...haha...
Det är bara det att ingen av dem jag umgås med vet att jag bloggar. De är inte alls särskillt intresserade av varkeninredning eller trädgård....sedan är det många andra runt omkring som jag tror bara skulle kika in av nyfikenhet och inte av inredningsintresse. Jag tycker nog att det skulle kännas lite obehagligt.

haha...stackars dig!!

Jag kan höra av mig om jag får tid att dra mig åt Hjotrakten så ska jag visa dig loppisen jag pratade om. Vet inte riktigt åt vilket håll den ligger...bara hur det ser ut...

Kram o ha en mysig helg!
Katarina

katarina sa...

Jag brukar fråga Marie....Jag komemr bara ihåg at tman åker tvärs igenom en rondell....kanske är det mot Skövde men jag är inte säker. Det kan vara mot Tibro...haha...någon kartläsare kommer jag aldrig att bli. I alla fall så åker man bara en liten bit så är det på höger sida. Om de nu har öppet fortfarande. Det är 2 år sedan jag var där.
kram Katarina

Min vindsvåning på landet sa...

Mmmm...
Härliga bilder du visar
& gjort massor av fynd
Önskar dig en fin helg
Kramisar
Sus

Norrfrids Eija sa...

Du börjar bli en van Danmarksbesökare nu :). Det där med vinröd emmagrupp lät intressant, passar perfekt in i bohemstilen! Har du sett att HM har överkastet i grått också, funderar starkt på den över soffan. Eller ett lapptäcke så blir det riktig mismatch!
Och du, när du får akut hemlängtan o styr norrut, så inkluderar du även ett besök hos oss, eller hur? Gästrummet är färdigt...