lördag 9 juli 2011

Utrensning, tåg och semester!


Jag har tillbringat flera dagar av min semester till att rensa ur ett av mina "lager"; lillstugan, och kört två släpkärror till tippen och kyrkans secondhandbutik. Hittade flera fina flaskor á lá apotek i lillstugan, både stora o små. Dessa är ganska stora, den största har fransk text (me like!) och den andra står det "moderött" på. Har kanske innehållit färgpigment? 

När jag stod och diskade ur dem så mindes jag plötsligt de stora glasflaskorna med dricksvatten på tågen när jag var liten (60-talet). Det var väldigt spännande att gå med mamma till den och få vatten i en liten mugg. Det klirrade så fint av glaskorken tyckte jag. Och jag blev törstig väldigt ofta!! Och så satt man i en kupé med skjutdörr! Och så var det riktigt otäckt att gå i slussen mellan vagnarna! Och gå på toaletten det fick man inte göra när tåget stod stilla! Inte så bra när man hade druckit en en hel del  vatten...


Cafe au lait skålen av aluminium hamnade också på vitrinskåpet, med några fina gamla kort i. 


                                      

I lillstugans inre hittade jag även dotterns gamla bortglömda snäcksamling. Den fick ny förvaring i ett stort konserveringsglas på skänken i hallen. Fyllde även på med nytillkomna stenar, fossiler och snäckor från Gotland, Thailand och Grekland. Riktiga drömsemestrar!! Hoppas på att få fylla på med fler reseminnen snart, denna gång från nordvästra Jylland och Skagen.


Har även stökat i köket lite. Samlade ihop alla porslinsburkar av denna sort. Tycker mycket om dessa och hoppas på att finna fler. Sedan städade jag även i köksskåpet under diskbänken, men det tog jag inga bilder på....  ; D . Idag loppis, men för min del ska det förhoppningsvis säljas mer än det köps!

1 kommentar:

Johanna Stålros sa...

Alltid skönt att rensa ur! Så fint med snäckor och stenar, jag samlar jag med;) De gamla apoteksburkarna är underbara. Kram Johanna