torsdag 7 juli 2011

Loppisrunda del 2

Förra onsdagens loppistur gav dessa små pärlor ett nytt hem. Den rosa emaljerade plåtbaljan gick en annan omkring med en stund. Lyckost henne, tänkte jag och gick vidare... tills jag gick runt ett hörn och hittade den avställd och ratat. Swisch, så låg den i min korg istället! Cafe au lait-skålen har jag aldrig sett förut. Av aluminium och med en ljust gul emaljerad insida. Sedan en gammal väckarklocka, en bonad (till lekstugan) och en söt ytterkruka. Tycker det är så himla bra att köpa ytterkrukor på loppis för en 5:a. Bra att ha hemma till värdinnegåvor etc. Denna skall få följa med till svärföräldrarna på lördag med några kryddväxter i. 


2 juli var jag vid Ingela och Petras butik Lev Vackert i Kristinehamn. De ordnade en bakluckeloppis och hantverksförsäljning utanför butiken. En mysig dag, och det var trevligt att träffa dem och andra från Danmarksresan. Bla Lena som sålde sina fina madonnor och tygpåsar! Vi hade vädret på vår sida och fick bara en miniskur på oss fastän väderrapporten inte såg så bra ut från början. Detta med loppis har gett mersmak så på lördag har jag och minste sonen anmält oss till ett evengemang här i kommunen.


En bild från min altan. Några av blommorna som stod på stegen har blommat färdigt nu, bla några mycket uthålliga penséer. Har idag städat bort dem. Får se om det blir ett besök hos trädgårdsmästaren idag. Ser ni nosen till höger? Det är min hund som spanar efter en söt liten ödla som jag skrämde fram när jag började stöka med blommorna. Den låg och tryckte under trälådan, och nu undrar hunden om den inte vill komma fram och "leka" lite.

4 kommentarer:

Norrfrids Eija sa...

En riktig loppisråtta är vad du är!
Vi besökte Lev Vackert butiken veckan innan loppisen, lite synd det, hade varit kul att ses! Men det går väl fler tåg, eller hur?!
Ha det gott i sommaren!
Eija

Johanna Stålros sa...

inget avundsjuk alls....så många fina pärlor du hittade din filur;) hihi grattis. Kram johanna

Romantiska Hem sa...

Tack för att du kom du socker söta kvinna!!!!! KKKRRRRAAMMMMMMM

katarina sa...

Det var himmel vad du fyndar!!
Vart åker du egentligen??
Jag var i Nora idag....trodde att antikmarkanden varade i flera dagar...men den var visst bara i onsdags...så jag missade den....:(
Ett litet fynd blev det i alla fall...:)
Jag ska på bröllop i morgon annars hade jag gärna åkt på en loppisrunda....

Kram o ha en fin helg!