onsdag 17 november 2010

Kan själv...Nu har min son, via telefon, lärt sin mamma att flytta foton från kameran till datorn. Från minneskortet in i mappen. Lite suck och skratt från sonen men nu kan jag själv. Undrens tid är inte förbi!

Även detta inlägg visar lite olika hörnor i vardagsrummet. På månbordet ovan står en trä-madonna (loppis) i en glaskupa (Plantagen), och två ljusstakar i fattigmanssilver (ICA Maxi). I terrinen en murgröna. Och en ljusstake i fattigmanssilver (Coop) för blockljus, som jag har ställt en glasljusslykta (loppis) på istället. Den gamla tavlan med madonnan är ett auktionsfynd, och en av mina finaste saker här hemma. Månbordet finns det ett till av (med iläggsskiva till), och är mitt hittills bästa loppisfynd. 145:- för alla tre delarna! Och då var de trärena så det var lätt att måla dem vita.


På det andra månborden står en stor vägglykta i zink tillsammans med ett olivträd, en hjärtan-på-tråd i en glasljuslykta(!), två gamla ljusstakar, och en trave vita böcker med tre små vikter på. Bakom står två gamla speglar med härligt slitet spegelglas i. Som många andra så är jag galen i gamla speglar. Allt utom växterna är loppisfynd. Under bordet står en stor trådkorg med kuddar och pläd i. Karmstolen är också från loppis och är ommålad från rödbrun till vit. Någon hade redan klätt om stolen lite hafsigt, så den var ju förstörd tyckte loppisgubben, och kostade därför hela 20:-. I hörnet en knippe golvkuddar. Hålen i väggen med vidhängande sladdar syns inte va? =). Elen är inte inkopplad här inne ännu.


I detta hörn står en läsfåtölj (IKEA). Bredvid ett litet pelarbord med lampa, ljusslyktor, och gammalt fotografi i en "fakir" (allt från loppis). I den gamla trälådan förvarar jag mina Vakre Hjem- och JdL-tidningar. Ormbunken står i en stor gammal krackelerad kruka (auktion). Den stora zinklyktan är ett reafynd, "2 för priset av 1", så den har en tvilling i ett annat rum!! Kring blockljuset har jag fäst en zinkgirlang. Vad bra det är att fotografera sin inredning!! Nu ser jag ju hur fel lampskärmen är...Skall bli en golvlampa här, men jag har inte bestäm mig för vilken ännu. Tycker mycket om IKEAs "Barometer", så den blir det nog, om jag inte hittar någon gammal fin.

Tre inlägg på tre dagar!!! Jag säger som Lotta: - Tänk, jag kan nästan allt, utom slalom!

MVH Nellie

2 kommentarer:

Marie sa...

Hej Nellie!

Men vad roligt att du har börjat blogga, blev jätteglad när jag såg din kommentar! Så kul att få titta in i ditt hem, ser verkligen superfint ut. Och den där Madonnatavlan är såååå vacker!!!

Kram Marie

Nellie sa...

Tack Marie! Blev så superglad att du lämnade en hälsning eftersom jag faktiskt inte visste om det fungerade att hitta hit. Fotografierna blir som de blir, men förhoppningsvis ska de bli bättre med tiden =). MVH Nellie