lördag 20 november 2010

Nya skänken på plats i hallen


Köpte en skänk på auktion för några veckor sedan. Har letat efter en sådan här i flera år, en skänk med lådor och inte bredare än 105 cm. Den var trären så jag har bara skruvat bort beslagen och målat den vit. Spegeln fanns på lager i gamla stallet som alltmer påminner om ett möbel- och pryllager. Om jag vågar så ska jag visa en bild på kaoset där någon gång! Dikesgran inhämtad idag och nedstoppad i en stor glasburk, en lite mindre fick härbärga stora fina kottar som jag hämtar hos en granne (annars blir de överkörda:( ). Några  ljusstakar och ett fat på kulfötter från loppis. Blev lite adventkänsla i denna vrå av huset iallafall. Ev hamnar det några hyacinter på fatet också... Jättefina gamla stjärnljusstakar som jag loppisfyndat. Tycker mycket om denna modell och skulle vilja ha fler som passar till kronljus. Har bara en av den stora men fyra av de små. Hmm...fyra stycken.....skulle kanske använda dem som en liten adventsljusstake i år?
 Hela skänken på bild! Bakom skåpdörrarna finns en grund hylla högst upp, och två hyllplan till. Vi förvarar handdukar och badlakan här eftersom badrummet ligger strax intill. Och korgar med vantar, mössor och halsdukar. Vi i familjen har en korg var, så blir det inget tjafs på morgnarna. Jo tjena, men visst...  ;)! Har inte skruvat tillbaka beslagen eftersom jag troligen kommer byta ut dem, tror jag... Jag är sugen på svarta smidesringar och funderar på att beställa hem sådana. Så nöjd med denna nya möbel som ersatte ett gammalt utslitet 80-tals skåp av foliebelagd spånskiva.

Har varit ute i skogen idag och hämtat hem lingonris (och spanat efter julgran på grannens sida markgränsen! Ty där i ligger den sanna julglädjen!). Skall försöka mig på några olika kransar imorgon tänkte jag. Ha en fortsatt bra helg!
MVH Nellie

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nydelig skjenk du har kjøpt.
Stjernelysestakene var så skjønne.
Ønsker deg en fortsatt fin helg.
Klem Mio

Marie sa...

Hej Nellie!

Vad fint det blev med skänken och så mysigt med kottarna och den lilla julgranen.

Ljushållarna som du såg hos mig är gamla, kommer att sälja sådana i butiken nästa gång!!!

Ha en bra vecka!
Kram Marie