tisdag 30 november 2010

Adventsljus


I köket har jag ett kak/tårtfat på fot med fyra blockljus. Ljusen har tags, typ små sifferschabloner, och en kvist lummer. Jag jobbade i Örebro några dagar förra veckan och hittade fatet i en billighetsaffär på Krämaren för 130:- . Tips till er i närheten av Örebro! Var även till Mariebergs köpcentrum, där jag hittade tagsen i fina butiken Nice. Gillar som sagt spillkum, och ovanför hänger en annan samlargrej; trådarbeten. Fina brickan är från loppis.
I vardagsrummet har jag ytterligare ett fat på fot, fast i plåt, med vita hyacinter. I adventsljustaken har jag stoppat ner lite lummer, och använt extra långa ljus. 

/Nellie

6 kommentarer:

Anonym sa...

Halloj i stugan! Det gick ju lätt som en plätt att hitta till din fina blogg! Här kommer jag att titta in ofta och kommentera!
Jag är på jakt efter en redigt stor rund silver bricka...kanske du har en i ditt förråd??
kramkram/Ljunget

Nellie sa...

Välkommen! Ska kolla, tror jag har en el två =)...Med eller utan handtag? Helt rund eller oval?

♥ Pia... sa...

Aha.. tackar du.. för tipset.. tror bestämt jag ska leta upp ett gammalt horn i ladan hemma hos mor och far i morn när jag ändå ska dit och leta upp en gammal zinkhink som ska vara julgransfoten ute på den iiiiiskalla altanen..hade nämligen en gran i en hink förra julen och det blev riktigt fint.. ska göra om det i år och ja nu har min gamle far varit ute i skogen och tagit en stor gran till ändamålet.. det var bara det att hinken fattades.. :).. ska se om inte det kan bli nån liten bild sen.. ha de gött..Pia

♥ Pia... sa...

Hihi...tack för låååångt inlägg hur trevligt som helst..väckte nya minnen hos mej.. Tänk vad den där julen kan få upp minnen:).. jo då den hööööööga granen står så fint i den gamla zinkhinken från mina barndomssomrar..se där ett gammalt minne till och med en ny ljussliga i.. vi har ryggåstak där ute på altanen och granen den når nästan upp i topp..:)..lite väl hög kanske men det går bra ändå.. gonatt..Pia

Malin sa...

Hej och tack för dina ord på min blogg! Ibland funderar man vilka ni är som läser, blir så glad att få "kontakt" med er :) Vilken superfin blogg du har! Ska snarast ta upp min gamla korg, liknande din och måla den vit. Uppdatering kring min källare kommer så fort jag får börja förvandlingen.
Kram Malin

Västbacken sa...

Hej och tack för inlägget :)
Nu ska jag kolla runt på din blogg.

/Lotta