fredag 15 juni 2012

Från Örebro


Jag köpte iallafall inte så mycket NYA saker i Örebro försvarar jag mig med. En sophora hittade jag, som för tillfället står på en tallrikshylla i matsalen. Krukan är en mugg från det militära. 
Blev så glad när jag hittade muggarna/blomkrukorna på Erikshjälpen. 
Nu har jag 4 djupa och 4 flata tallrikar, och 4 muggar att duka med!


Lagret som skulle införskaffas var servetter. Det var helt slut här hemma i  skåpet. Och inför sommarens fikastunder, jordgubbsfrossa och grillkvällar så är det roligt att lägga fram fina servetter. 
Jag gick bananas på Rusta! Mindre paketen 10:- och de 3 lite större 15:-. 
Väldigt pastelligt och småsött, men är det sommar så är det!


På Rusta ramlade jag även över de här gummistövlarna (169:-). Har varit utan stövlar ett helt år nu och mannens 43:or blir jobbiga efter en stund! Lite väl söta men priset och den senaste tidens väder fick avgöra. Kunde inte låta bli att fotografera dem på köksbordets vaxduk! 
Skulle kanske sy sig en regnkappa av den!


Och så till det övriga. Det som egentligen inte räknas som NYINKÖP. Det är ju gamla grejer! 

Hjul till olika ev projekt till en minimal kostnad hittade jag tillsammans med de små konsollerna i vad jag kallar "gubbhörnan". Dagens TIPS! Kolla alltid bland grejerna på avd för verktyg, maskiner och annat "gubbigt"! Gubbarna blänger lite på en när man tränger sig fram men det är bara att ignorera dem. De är oftast ofarliga fast de grymtar lite! Hittade även transportburen på sådan avd. 

Nya saker till lekstugan hittade jag som vanligt för inga pengar alls nästan; 3 små plåtburkar, en pytteliten fågelholk, 2 vägglådor m lock och liten stekpanna som man egentligen ska ha att smälta ost i. 

Dagens fynd blev dock den lilla 50-tals inspirerade klänningen, ljusturkos m vita prickar. Får bli till lyst o inspiration i pysselrummet. Blev omedelbart sugen på att börja sy små klänningar igen. Underbart enkel modell. Ska gå igenom de gamla mönsterarken som jag samlat på mig förr. En skatt om man har små tjejer att sy till! Blir dagens andra TIPS! Finns underbara enkla mönster fr 60-talet på loppisar om man är sugen att börja sy klänningar, tunikor, kappor o mössor. Med tyger i moderna mönster eller 70-tals retromönster blir de helt unika klädesplagg. 

Detta blev onsdags inköp på de olika loppisarna som jag nämnde i det tidigare inlägget. Kom faktiskt inte ut tomhänt från något ställe. Men på Röda Korset köpte jag bara ett gammalt fotografi för 5 :- (inte med på bilden). Och inte heller kom en loppad piedestal med på bilden. Visar den före och efter målning istället.

Jag vågar knappt berätta detta men när jag väntade på att hämta sonen från skolavslutningen i går kväll så loppade jag lite till... men det får jag spara tills nästa inlägg.

1 kommentar:

En doft av hemmets ting sa...

Hej på dig!
Det var skoj att höra ni var på utflykten Örebro och ni tog fina fyndet med hem.
och vill säga trevlig helg!
Mvh från Örebrore =)