tisdag 5 juni 2012

Hos Lev Vackert i Kristinehamn

Loppisen i Kristinehamn i söndags var som den brukar vara; supertrevlig!!! Tyvärr så var vädret inte på vår sida denna gång. Men en hel del besökare kom det ändå. Så roligt! Många duktiga hantverkare inom allt från trä, ull, betong, tyg, godsaker, mm. Och trevliga loppisgrannar att prata o skratta med. 

Gofikat hos Två Tanter och en rundvandring i butiken Lev Vackert får absolut inte missas! Huvudet far omkring, och blicken irrar runt runt på allt det fina. Några små saker fick följa med hem. 2 fina porslins- "knoppar" till ett projekt jag håller på med. Och en porslinsskylt som motiveringspresent till mig själv inför sommarens semesterjobb; måla hemmets alla (6) spegeldörrar i fulfuru vita!  


Återigen TACK så mycket Petra och Ingela för ett, som vanligt, superarrangemang. 
Nästa gång så tar jag med lite sol hemifrån, om ni låser in regnmolnen! 
Nedan en bild på mitt bord strax innan det startade.

(Klicka på bilden så blir den större)

Lite egna loppisfynd hann jag med på lördagen, och självklart i Kristinehamn också.
4 lampskärmar att hitta på något skoj med, 2 av mig länge eftersökta svarta klämlampor, en stor fin rosenskål, två stora ullgarns-nystan till pysselrummets lager, ljusturkos plåtburk, besticklåda, och 2 stora svarta ramar (storlek affisch till sonens rum). 

Hittade även ytterligare en damegang...damejane...damegean...ähhhh...en vinjäsningsflaska!!!! 
Denna var inte så stor, endast 43 cm hög. Lättplacerad och lagom som vas till tex några långskaftade ljuvliga ljusrosa pioner, mmm. Inser här och nu att det är lite svårt att få en uppfattning om sakernas storlek på bilden. Men som sagt dame....vinjäsningsflaskan är 43 cm. 


Rensa ut och sälja-flowet sitter fortfarande i, och nu till helgen (fredag-lördag) 8-9/6 åker jag till Ånnaboda i Garphyttan utanför Örebro, och ställer upp lite saker. Det är Classic Car Festival och min svärson har bokat in sitt företag, och vi hänger på. Trevlig bilutställning så gubben och jag brukar åka dit med någon av garagets skönheter. Kul att kolla andras bilar o hojar, och även vandra runt bland alla försäljare. I år är det första gången vi själva ska sälja fastän vi talat om det många gånger. Detta innebär även övernattning. Vi ska faktiskt tälta så skänk gärna några böner till vädergudarna för vår räkning.  


6 kommentarer:

Ett Vitare Hem sa...

Tyvärr kunde vi inte komma upp denna gång men satsar på hösten istället ;o) Men du gjorde en del härliga fynd!
Ha en fin tisdagskväll!
Kram/Lena

Här är gudagott att vara! sa...

Hej vännen och grattis till dina fina fynd! - dom där svart klämlamporna kan du gärna skicka upp till Västerbotten ;)
Själv har min loppissäsong inte startat än...kanske beror på att trädgårdssäsongen tar upp det mesta av min vakna tid.
Lycka till med ditt målningsprojekt !
- Jag är INTE avundsjuk ;P
Sköt om dej och ha det gott !
Kram Anneli ♥

En doft av hemmets ting sa...

Hej på dig! Tusen tack! Var så roligt på min festen och åh ack så dötrött nästa dag låg och sov hela dag tillsammans med katten hihi. Lev Vackert missade jag grund var för trött och classic motormarknad Ånnaboda hm missar det också grund lilla Thuva fyller 2år. Men jag få fråga pappa fredag kväll, när stänger fredag tror du? Förresten har du kvar julkyrkan från Lev Vackert loppis? Jag önskar dig en fin Nationaldag idag kram

Maria- Wikers Liv sa...

Å, så fin toalettskylt! Sån vill jag oxå ha!
Kram / Maria

Blåbärs och smultronstället sa...

Hejsan! Jag som var helt inställd på att ta mig ner i söndags och träffa dig m.fl...kände mig trött och hängig. Jag känner säven av stressen inför studenten. Ville såå gärna ta mig ner.
Kul att ni hade trevligt!
Kram Susanne

EnSpruckenRosaTekopp sa...

Å så mycket fint :) Askarna var ju bara för fina.. Ha en fin helg!
Kram Tilda